PUBLICITAT

Els comerciants del Pas, satisfets pel nou programa ocupacional

  • El personal d'hoteleria ocupa el rànquing de demandes d'Ocupació
JOSEP ROMERO
ENCAMP

Periodic
Un grup de turistes davant l'aparador d'un establiment comercial al Pas de la Casa. Foto: ÀLEX LARA

L'associació de comerciants Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa va acollir ahir amb satisfacció l'anunci del programa per al foment de l'ocupació en zones geogràfiques allunyades dels principals eixos i nuclis de població que el Govern té previst posar en marxa, en principi, el proper dimecres una vegada es publiqui al BOPA.

D'aquesta forma, el president de l'entitat, Jean Jacques Carrier, va assegurar que es dóna resposta a les dificultats actuals per trobar personal en situació d'atur d'altres localitats del Principat i que descarten la idea de treballar al Pas per la distància que han de recórrer entre el seu domicili i el lloc de feina que, en algunes ocasions, representen «una hora d'anada i un altra de baixada».

Però el ganxo principal del conjunt de mesures, sens dubte, són uns salaris molt més competitius que els actuals. El programa fixa que els assalariats no podran cobrar menys de 1.100 euros bruts mensuals. A aquesta xifra s'ha de sumar una subvenció de forma directa per fer front al transport que variarà en funció de la distància que hagin de recórrer des del seu domicili fins al lloc de treball.

Els comerciants del Pas creuen que tot plegat és «una bona idea»per a una zona que en els darrers anys va deixar de ser competitiva i poc atractiva per a molts treballadors de la resta del Principat. Mesures engrescadores per fer front al cost del transport o pel temps invertit per arribar a l'empresa.

En l'actualitat en el web oficial del servei ocupacional es poden trobar set ofertes de feina específiques per a establiments ubicats al Pas. En concret, es demanen dos ajudants de cuina, dues cambreres en general, un cambrer de pisos, un marmitó (rentaplats) i un oficial de primera com operador de màquines per elaborar productes de forn de pa.

Hi poden haver més ofertes però el Servei d'Ocupació no les va voler facilitar tot i que aquestes han de ser públiques i han d'estar a l'abast de tota la ciutadania.

CINQUÈ PROGRAMA OCUPACIONAL / El Govern destina aquest any una partida de 2,7 milions d'euros als programes per al foment de l'ocupació. El percentatge representa un 23% més de diners en relació a l'any anterior. A aquest programa cal afegir els altres quatre en vigor i dels quals es beneficien 280 persones. En xifres, des del mes de març fins a la data actual, hi hagut 138 persones contractades i 14 en procés pel que fa a l'administració general i a la de justícia. 97 persones més han estat contractades pels diferents comuns i empreses parapúbliques i 15 es troben en procés de contractació. En el cas dels dos programes del sector privat, un ha produït 13 contractacions, (ocupació i formació en el si de l'empresa) i sis en el de contractació indefinida.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT