PUBLICITAT

Llovera recorda la infantesa

  • El pilot de ral·lis va obrir ahir el periple festiu amb un pregó des del balcó de la casa comuna
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Albert Llovera llegeix el pregó al balcó del Comú de la capital, ahir Foto: TONY LARA

Ahir a la tarda, el pilot de ral·lis Albert Llovera va fer el pregó d'inauguració de la Festa Major d'Andorra la Vella, des del balcó del comú de la capital. Va ser la primera vegada que la Festa Major d'Andorra la Vella arrencava amb un pregó des del balcó del Comú. Llovera va recordar alguns moments de la seva infantesa a la parròquia i de la vida de la seva família al país. Així mateix, va destacar la facilitat per poder circular amb cadira de rodes per la capital, encara que va reconèixer que sempre es poden fer millores malgrat les dificultats que presenta la mateixa orografia d'Andorra. Llovera va agrair la possibilitat de pronunciar per primer cop el pregó inaugural de la Festa Major i va rebre un pin commemoratiu de mans de la cònsol major, Rosa Ferrer.

El camí cap a l'escola o la guarderia, els jocs al centre històric o prop de l'estàtua del bisbe Benlloch, així com la vida familiar amb el seu pare o el seu padrí, són alguns dels records que va compartit Llovera, des del balcó del Comú d'Andorra la Vella. El pilot va destacar la sort de «poder gaudir d'aquests paratges» ja sigui per fer esport o per diversió; però també les facilitats de la parròquia per circular amb cadira de rodes, malgrat les característiques del terreny del país que dificulten la seva accessibilitat.

També va subratllar la proximitat entre els ciutadans del Principat i, concretament, de la capital. «Tots em coneixeu i tots sabeu de mi, és una de les coses que més m'agrada d'aquest país». I va agrair el suport que rep quan torna al país després de les curses. «Cada cop que surto a la foto, faci el que faci, us podeu veure reflectits», va afegir. «Tots sou aquesta força per continuar lluitant cada dia i vull que us sentiu orgullosos de que sigui així», va argumentar. Llovera va donar el tret de sortida a la celebració de la Festa Major que acabarà dilluns que ve. Després del pregó, l'esbart va animar l'acte. El programa de Festa Major va continuar ahir al vespre amb danses medievals, un correfoc dels Diables d'Andorra, i el concert de les Oques grasses i El Son de la Chama a l'envelat de l'aparcament del Trillà.

Cal recordar que el periple festiu de la capital recupera aquest any el seu format original després d'uns quants anys de retallades pressupostàries.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT