PUBLICITAT

Trànsit preveu l'entrada de 10.000 vehicles per la Diada

  • L'11 de setembre coincidirà amb la Copa del Món de Trial a Sant Julià de Lòria
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Cues de vehicles a la nacional 145 de la Seu a Andorra en sentit a la frontera hispano andorrana del Riu Runer Foto: ÀLEX LARA

El Centre de Mobilitat d'Andorra està acabant d'enllestir el dispositiu especial de circulació de cara al proper 11 de setembre que aquest any coincidirà, a banda de la de la Diada Nacional de Catalunya, amb la celebració de la Copa del Món de Trial que tindrà lloc els dies 13 i 14 a Sant Julià de Lòria.

El cap d'àrea de Mobilitat, Jaume Castells, va explicar que es preveu l'entrada aquell dijous de 10.000 vehicles per la frontera del Riu Runer. Tot i que encara s'està treballant per acabar de tancar l'operatiu, Castells va avançar que la jornada escolar serà intensiva pels alumnes de segona ensenyança i batxillerat tal i com està previst en situacions com aquestes pel Ministeri d'Educació per poder facilitar, d'aquesta manera, els desplaçaments pel territori.

Un pont de setembre que, en principi, no hauria de presentar problemes greus de mobilitat com en el cas dels de la «Puríssima o Setmana Santa». Aquests darrers són habitualment problemàtics ja que els turistes acostumen a marxar pràcticament a les mateixes hores del Principat un cop fet l'esmorzar, sobre dos quarts d'onze i les onze del matí, la qual cosa fa que es formin llargues cues de sortida «ja que la xarxa viària del país no té prou capacitat per absorbir tan gran volum de vehicles».

INTENSITAT/Durant un dia normal del mes d'agost arriben al Principat pel costat espanyol uns 9.000 vehicles davant els 6.000 i 7.000 que creuen la frontera del Pas en un dia normal fora de la temporada d'esquí. A l'hivern la intensitat mitjana diària és d'uns 7.400 cotxes pel Riu Runer i d'uns 3.000 per la banda francesa.

PONT D'AGOST/ Pel que fa al darrer pont de la Mare de Déu d'Agost, la sortida va ser esglaonada perquè la majoria dels automobilistes que, «es troben gaudint de vacances llargues d'estiu» van abandonar el país en diferents hores i, fins i tot, dies el que va produir que «la situació del trànsit no fos complicada». D'aquesta manera es van complir les previsions de Mobilitat i van entrar i sortir del país uns 50.000 vehicles, 29.000 per la frontera hispano andorrana i uns 21.000 pel pas fronterer del Pas de la Casa. Les xifres van confirmar les dades de creixement avançades pel ministre de turisme i que han situat en un 3% l'augment del nombre de visitants respecte al mateix període de l'any anterior.

Les incidències més destacades de trànsit es van produir el primer dia del pont i, sobretot, d'entrada al país pel Riu Runer. Així pel matí hi van haver retencions al llarg de 7 quilòmetres a la N-145. Minuts abans de la una del migdia la cua es va estendre fins a Sant Julià de Lòria, acumulant retencions de 9 quilòmetres en total. Per la tarda, els problemes es van concentrar al Pas de la Casa ja que com és habitual, els residents gals de l'altra costat de la frontera acostumen a realitzar estades curtes per efectuar algunes compres, tornant el mateix dia als seus municipis de residència.

DIMARTS/ En la jornada d'ahir la situació circulatòria del país va registrar retencions a la N-145 d'entrada a Andorra. Unes cues que es van estendre durant el migdia fins a Sant Julià de Lòria, En total van ser de 4 quilòmetres. A primera hora de la tarda les cues més importants es van donar a la part francesa i es van arribar a acumular 3 quilòmetres de retencions. No es va produir cap tipus d'accident destacat. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT