PUBLICITAT

La corporació d'Escaldes destina 40.000 euros en formació

  • Marín creu que la plantilla actual està encara sobre dimensionada
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La cònsol major d'Escaldes,Trini Marín, amb el conseller de Recursos Humans, Salomó Benchluch, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El Comú d'Escaldes-Engordany preveu invertir aquest any 40.000 euros en cursos de formació pels treballadors de la corporació, tant fixes com eventuals. El percentatge se situa en els 90.000 euros si es comptabilitza també el 2013.

Actualment la plantilla està composta per 273 de fixes, 17 eventuals i 6 que tenen la categoria de «relacions especials». En total són 326 el que formen el col·lectiu de personal comunal. En total, l'any passat els treballadors del Comú van participar en més de 6.103 hores de formació i durant el que portem del 2014 ja se n'han portat a terme 2.827 hores. La cònsol major de la parròquia escaldenca va valorar de forma important l'esforç realitzat en la formació dels treballadors com «una bona eina d'integració i que alhora repercuteix en donar un millor servei als ciutadans». En aquesta mateixa línia el conseller de Recursos Humans, Salomó Bonchluch va indicar que l'objectiu principal de les formacions són «l'increment de la productivitat i competitivitat». Sobre la possibilitat de mancomunar alguns cursos amb algun altre comú del país, Bonchluch va indicar que la idea no es descartable però difícil, ara per ara, «ja que les problemàtiques de cada corporació són diferents».

Els cursos són voluntaris tret d'aquelles que són obligatòries per a un 6% de la plantilla per la pròpia natura del lloc de treball.

TEMÀTICA FORMACIONS/La temàtica de les formacions és diversa, donant especial èmfasi a aquelles en l'àmbit de la protecció de la salut i la integritat física dels treballadors, entre les quals destaquen els que fan referència als equips de primera intervenció o a la prevenció de riscos laborals. S'espera que a finals que acabi aquest any tots els treballadors comunals estiguin formats en Prevenció i Socors Cívics.

L'any passat també es van portar a terme altres formacions, «tenint en compte les necessitats del mercat laboral actual» com poden ser les relacionades amb el managment, fiscalitat, dret urbanístic, especialitzacions esportives, administratives o educatives.

Després de l'estiu i finals que acabi aquest any estan previstes formacions de manipulació d'aliments i reciclatge, gestió de productes químics i els seus residus o d'altres més especialitzades que tenen que veure amb un lloc de treball concret i que així ho requereixen.

PLANTILLA ACTUAL/Marín va assegurar que la plantilla actual està «encara una mica sobre dimensionada» i que el percentatge idoni hauria de ser de 300 treballadors. Al respecte va manifestar que continuaran apostant pel personal eventual seguint la línia marcada ja per l'anterior equip comunal i que «ha permès donar feina a moltes persones desocupades de la parròquia», va concloure. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT