PUBLICITAT

Empenta al Conveni de no doble imposició amb Espanya

  • Martí es reunirà amb Rajoy el 2 de setembre a Madrid
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Rajoy i Martí a la porta del Palau de la Moncloa de Madrid durant la seva trobada al 2012 Foto: DAVID CASTRO

El cap de Govern, Toni Martí, té previst viatjar a Madrid properament per reunir-se amb el president espanyol, Mariano Rajoy, i acabar d'ultimar el conveni per evitar la doble imposició entre els dos països.

La trobada se celebrarà la primera setmana de setembre, probablement el dia 2, tot i que les agendes d'ambdós mandataris encara han d'acabar de tancar-se i la cita dependrà dels actes internacionals que hi puguin coincidir, informa l'ANA.

La reunió es produirà enmig de la polèmica actual que afecta ambdós països pels comptes de la família Pujol al Principat. En aquest sentit la trobada s'emmara en la necessitat de donar explicacions per part de Martí i de tranquil·litzar Espanya amb titulars com Andorra vol convèncer el Govern espanyol de la seva bona actuació en l'afer.

agendes/Actualment es treballa per afinar la data en la qual el cap de Govern i el president espanyol es reuniran per donar l'empenta definitiva al conveni per evitar la doble imposició. I la data està molt propera: serà durant la primera setmana de setembre, dies abans de la Diada de Meritxell, sempre i quan l'agenda internacional del mandatari espanyol ho permetés.

Fonts de la Moncloa assenyalen que Rajoy té previst desplaçar-se el 30 d'agost a Brussel·les a la cimera de caps d'Estat i Govern per repartir els alts càrrecs de la UE. Alguns mitjans espanyols ja se'n feien ressò, dimecres, de la més que probable visita del cap de Govern a la Moncloa.

Des de el Govern del Principat però neguen que l'objectiu de la trobada sigui l'afer Pujol i les seves conseqüències, sinó exclusivament la negociació del Conveni de no doble imposició (CNDI) i enfilar la recta final perquè pugui signar-se abans de final d'any.

cNdi/De fet, Toni Martí ja va avançar en la compareixença davant dels mitjans que va fer aquest estiu, durant la visita a la casa de colònies d'AINA, que per a la segona quinzena de setembre hi havia prevista la primera reunió per concloure aquestes negociacions. La data molt probablement s'avança a les previsions fetes públiques, tot i que amb posterioritat en caldran algunes més, de caràcter més tècnic, per acabar el text del document.

Martí ha argumentat sovint que el CNDI és una qüestió molt important perquè «sé que la societat andorrana ha fet molts esforços», en referència a la nova fiscalitat aprovada, i que «no tindrien sentit si no aconseguim signar el CDI amb Espanya». Al respecte va dir, en la seva compareixença, que «tots els esforços que hem fet fan possible que Andorra pugui firmar un tractat amb Espanya, que sense IRPF no s'hauria pogut». A més, el Conveni de no doble imposició amb Espanya era un dels temes destacats a tancar abans d'acabar l'actual legislatura prevista a la primavera del 2015. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT