PUBLICITAT

Els sindicats titllen de desinformats als dirigents empresarials

  • El portaveu de la plataforma recorda que la recuperació econòmica va ser anunciada pel mateix executiu
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Reunió de membres de la Plataforma de sindicats de la Funció Pública amb dirigents del Partit Socialista a Andorra la Vella Foto: ÀLEX LARA

Joan Torra, portaveu de la plataforma de sindicats de la funció pública va acusar ahir als dirigents de la PIME i de la CEA, Marc Aleix i Xavier Altimir, de no estar suficientment informats en relació a la demanda dels representants d'aquest col·lectiu de derogar l'actual Llei de contenció salarial del 15 de març del 2012. Per a Torra si s'ha de criticar a algú no són als sindicats sinó «en tot cas s'ha d'atacar a les estadístiques fetes públiques pel mateix executiu que demostrarien el final de la recessió».

Per aquesta raó considera que no té cap sentit mantenir els salaris més o menys congelats. Una economia que està despuntat «diguin el que diguin els empresaris» i és que «per parlar s'ha d'estar ben informat». En aquest sentit va manifestar que el han de fer Aleix i Altimir és «ocupar-se de si les seves empreses van bé o no, i no arremetre contra els treballadors públics». Una vegada més, va afegir, « queda demostrada la seva animadversió contra els funcionaris».

Torra va voler sortir al pas sobre aquells que els acusen de ser un col·lectiu privilegiat tot assegurant que «els drets que defensem haurien de ser extensius a tots els treballadors tant públics com de l'àmbit privat»i, per tant, va voler deixar clar que «som necessaris» i bona prova és que malgrat no s'hagin creat noves places, tret d'algunes puntuals pel que fa als cossos especials, actualment hi ha 300 treballadors eventuals en treballant en l'administració pública, a banda dels llocs de treball que cada sis mesos ocupen persones provinents del Servei d'Ocupació.

COMPLEMENTS DE JUBILACIÓ/El portaveu sindical va anunciar que finalment a mitjans de la setmana vinent lliuraran a Batllia una demana contra Sindicatura per haver acceptat la tramitació de la llei de complements de jubilació dels funcionaris. Torra va insistir que el procediment seguit, «vulnerant els drets constitucionals», es va fer de forma irregular perquè no va tenir en compte l'informe preceptiu de la comissió consultiva. Un informe que ha de ser previ al projecte de llei i que hi ha aspectes que recull la proposició legislativa del Govern que els funcionaris no «han pogut debatre».

Torra va denunciar que l'informe va arribar a mans del Govern abans del 2 de juliol, una data que tots els membres de la comissió havien acordat de manera consensuada per fer efectiva el seu lliurament. Torra va acusar al ministre de la Funció Pública, Jordi Cinca, de « burlar-se de la Constitució». I és que «tota negociació amb l'executiu passa per la retirada del tràmit parlamentari» de l'esmentat projecte de llei, va indicar. El termini de presentació d'esmenes finalitza el proper 4 de setembre. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT