PUBLICITAT

Espanya deixa de seduir als russos

  • Barcelona és un dels destins més perjudicats per la caiguda de turistes procedents d'aquest país
EL PERIÒDIC
MOSCOU

Periodic
Foto: ALBERT BERTRAN

El turisme rus descendeix a gran velocitat a Espanya. Les xifres apunten a una caiguda del 14% al juny, un 18% al juliol i s'està previst que a l'agost arribi al 20%.

Aquestes dades xoquen amb les dels darrers anys. El 2012, per exemple, el turisme rus al país ibèric va créixer un 40% i el 2013 un 32%, arribant a superar el milió i mig de visitants.

Aquest descens s'està notant especialment a Catalunya, on es concentren el 60% dels turistes russos que visiten Espanya. «Catalunya seria una de les comunitats més afectades ja que es concentra gran part d'aquests visitants que arriben a Espanya, especialment a Barcelona, la Costa Daurada i la Costa Brava», va afirmar una portaveu de l'Agència Catalana de Turisme a l'agencia russa de notícies Nóvosti. Tot i així no faran un balanç oficial fins a finals d'any.

«Aquest any s'ha notat una tendència diferent, per primera vegada cau dràsticament en lloc de créixer, aquesta caiguda s'ha notat en les reserves amb els touroperadors però no tenim dades oficials dels hotelers catalans fins que s'acabi la temporada estival», tot afegint que el buit deixat pel turista rus «és molt difícil d'omplir» perquè «són dels que més inverteixen en les seves vacances».

Segons un estudi elaborat per Serhs, distribuïdor hoteler de referència a Catalunya i Balears, sobre els hàbits i percepcions de viatge del turisme rus al país ibèric, l'estada mitjana del turista de nacionalitat russa és de 10 nits, per sobre de britànics, 8, 8; francesos, 7,3 o fins i tot dels propis espanyols, amb 4,4 nits de mitjana.

A més, són els que més gasten, de manera que aquesta caiguda podria tenir grans repercussions per als hotelers i empresaris catalans.

El sector turístic creu que aquesta situació es deu a la devaluació del ruble i a la caiguda de la confiança del consumidor amb motiu de la crisi d'Ucraïna. Segons SERHS Tourism, un turista rus podria gastar un 17% més que l'any passat visitant qualsevol país de la Unió Europea.

Un altre dels motius de la caiguda podria ser el canvi de destinació per altres dins del seu propi país. Segons el rànquing de Trivago.ru, la pàgina de viatges en la seva versió russa, entre els deu destins més buscats hi ha quatre ciutats russes, entre elles Sochi, a la vora del Mar Negre, i Sant Petersburg.

Altres punts són Istanbul i Antalia, a Turquia, destins més barats que Espanya. Barcelona es quedaria en la novena posició i amb caiguda lliure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT