PUBLICITAT

El projecte per reactivar la part alta avança lentament

  • Un aparcament i l'ampliació de la plaça Santa Anna, les apostes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Façana de l'Hotel Valira, a la plaça de Santa Anna d'Escaldes Foto: TONY LARA

El Comú d'Escaldes vol reprendre el projecte d'instal·lar un aparcament vertical entre la carretera de l'Obac i el carrer mossèn Guillem Adellach per ajudar a reactivar la part alta de la parròquia. Així mateix, es mantenen converses amb els propietaris d'una parcel·la al costat de la plaça Santa Anna per ampliar la zona i embellir-la. A més, la restauració de l'antic Hotel Valira també contribuiria a donar «moviment a la zona», va explicar la cònsol major, Trini Marín, en una entrevista a l'ANA.

La part alta concentra bona part de les demandes dels comerciants de la parròquia d'Escaldes. La cònsol major, Trini Marín, va reconèixer que «s'estan fent petites coses per aconseguir reactivar la zona però fa molts anys que està aturada». La presència d'hotels i d'aigües termals era un atractiu important de la part alta, però amb el pas del temps s'ha anat desplaçant cap a altres zones de la parròquia.

Obres pendents / Algunes mesures que ja s'han dut a terme per millorar l'aparença de la part alta i mirar d'atraure més visitants són l'embelliment de l'avinguda del Pont de la Tosca, el CIAM, la neteja de façanes i vinilació de baixos d'edificis malmesos o la millora de la senyalització de l'entrada a la parròquia des d'Encamp.

Altres s'espera que es puguin implementar properament. És el cas de la unificació del paviment de l'avinguda Carlemany, la rehabilitació de l'Hotel Valira o l'ampliació i embelliment de la plaça Santa Anna. La primera iniciativa haurà d'esperar a la resolució dels dos recursos de CarlemanyCalidae. Pel que fa a l'Hotel Valira, es preveu que es presenti el projecte aviat i que es dediqui a pisos petits «d'alt standing». A més, a la planta baixa hi hauria un restaurant i la corporació comunal ha demanat poder disposar d'un espai a peu de carrer «per fer un petit despatx del Comú on fer petites gestions». Per últim, el Comú negocia amb els propietaris d'una parcel·la al costat de la plaça Santa Anna per veure si els la lloguen.

També en l'àmbit d'equipaments, el Comú vol recuperar el projecte per ubicar un aparcament vertical al carrer mossèn Guillem Adellach que també sigui accessible per la carretera de l'Obac. De moment, es mantenen negociacions amb els propietaris «per si hi hagués la possibilitat de tornar-ho a engegar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT