PUBLICITAT

Equilibris sobre rucs

  • La ?borricada' ja és una tradició i un centenar de persones es van aplegar a la Borda Mateu per celebrar la setena edició consecutiva
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un participant de la ?borricada' just abans de caure, ahir Foto: TONY LARA

La ‘borricada' és ja una tradició entre els actes de Festa Major de Santa Coloma. Ahir a la tarda es va celebrar la setena edició consecutiva als terrenys de la Borda Mateu. El temps va acompanyar i un any més grans i petits es van reunir per provar d'aguantar sobre els rucs el màxim de temps possible. Els més joves van poder gaudir d'una passejada sobre els animals més mansos, sempre acompanyats per algun membre de l'organització i amb totes les mesures de seguretat.

Això sí, els no tan joves van patir més per dominar els animals menys dòcils. Les caigudes estan assegurades abans de començar, i un centenar de persones es van reunir per veure l'espectacle. Les rialles amb els intents dels valents eren constants, tot i que patint per alguna caiguda.

Mantenint tradicions / A més de la ‘borricada', els actes més tradicionals de la Festa Major van omplir la plaça de Santa Coloma. Després de la primera jornada de festa, celebrada dissabte i on es van dur a terme els actes més populars, com les gimcanes. Ahir va ser el torn d'alguns dels actes més arrelats de la festa. La missa solemne a càrrec de l'arxipreste de les Valls va inaugurar les activitats de diumenge. Posteriorment, es van celebrar el ball del Contrapàs i les sardanes, seguides d'un aperitiu i d'una arrossada popular que va reunir un bon nombre de veïns.

El ball del Contrapàs, interpretat pel grup de ball de la Casa Pairal de Santa Coloma va tornar a ser un dels actes més concorreguts de la Festa Major de la localitat. El vermut, la ballada de sardanes i l'arrossada popular van ser els altres actes festius del matí i migdia d'ahir. La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va destacar que la de Santa Coloma és una de les que tanca el seguit de festes majors del país. Es va mostrat satisfeta de com s'ha desenvolupant la celebració d'aquest any i va constatar que, en general, l'afluència de gent ha sigut bona.

Ferrer va posar de relleu que la Festa Major de Santa Coloma «l'organitza el propi jovent del poble», que crea una comissió de festes i «fa les seves propostes i organitza les activitats». En aquest sentit, va remarcar, segons informa l'ANA, que el suport del Comú és en forma de subvenció tot i que va afegir que «on ells no arriben, mirem d'arribar-hi nosaltres». És per això que va voler lloar i agrair la feina feta pel jovent.

Darrer dia / Aquest matí el protagonisme serà pels més petits, amb la festa de l'escuma amb animació que farà a les 11.00 hores a la plaça major. A més, al migdia se celebra el concurs de cargolades i a la tarda hi ha la xocolatada i el partit de solters contra casats. Les celebracions clouran a la nit, amb el ball a les 23.00 hores i acabant amb la discomòbil per als joves i no tan joves que encara els hi quedin forces després de tres intensos dies de festa. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT