PUBLICITAT

El PS critica la proposta de devaluar els punts de la CASS

  • Rios assegura que encara hi ha «marge de maniobra»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Rios, durant una roda de premsa al maig. Foto: TONY LARA

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, opina que «encara hi ha marge de maniobra» abans d'haver de devaluar els punts de jubilació de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social. Les declaracions responen a les manifestacions de dissabte fetes pel president del Consell d'Administració de la CASS, Josep Delgado, que afirmava que en un futur «el valor dels punts acumulats no es podrà assumir i caldrà devaluar-los».

Segons els socialdemòcrates, el president de la CASS segueix fent servir «el discurs de la por», «per induir que la ciutadania contracti plans privats». Opina que les manifestacions que va fer Delgado en la seva ponència escrita a la jornada andorrana a la Universitat Catalana d'Estiu anaven en aquesta direcció.

De fet, Delgado apuntava que la nova Llei de la CASS va en la «bona direcció» i que s'ha fet un «pas definitiu per garantir les pensions», però que tot i així, quan el Govern hagi de fer front a dèficits importants de la branca de jubilació de la CASS, «el valor dels punts acumulats no es podrà assumir i caldrà devaluar-los».

El president del grup socialdemòcrata, en canvi, no opina així, sinó que pensa que hi ha opcions abans d'haver de devaluar els punts. De fet, pensa que «potser no caldrà devaluar mai els punts».

La primera opció per als socialdemòcrates, tal com ja van proposar en les esmenes a la llei de la CASS, és apujar les cotitzacions. Rios va manifestar a l'ANA que «no pot ser que estiguem a un nivell de cotitzacions molt més baix que a tot Europa, amb les prestacions que tenim».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT