PUBLICITAT

'Renovat' Camp Training

  • La Fandjudo recupera les estades de cadets amb 130 participants
R. M. S.
ORDINO

Periodic
El pavelló de les Escoles Germans Riba, ahir, ple de judoques Foto: ÀLEX LARA

Ordre i disciplina al pavelló de les Escoles Germans Riba d'Ordino. Tres minuts per combat, i canvi de torn per ocupar el tatami. 130 judoques a l'hora necessiten espai, així que un descans per recuperar i analitzar la sessió va bé. Això és part de l'entrenament que ahir a la tarda es podia observar al Camp Training 2014 que organitza la Fandjudo i que ha aconseguit convocar tant als andorrans, però sobretot una nodrida representació d'espanyols i francesos. Hi seran fins dissabte.

Serafín Aragüete, coordinador tècnic de la Federació Espanyola de Judo, i Guillaume Delvingt, responsable tècnic del Pole Espoir de Tolosa, coincidien ahir en destacar que la comunió d'aquestes dues federacions servia per millorar tots plegats el nivell entre unes joves promeses –seleccions cadets– que aspiren a tot. I entre ells, evidentment, els andorrans. Així que tothom hi aprèn, hi suma, hi fa judo. Aragüete destacava que feia «16 anys» que la Federació Espanyola acudia a Ordino cada estiu «perquè és un lloc amb bon temps, en alçada», i mostrava la seva il·lusió per la recuperació total d'aquest Camp Training. Per la seva part, Delvingt es mostrava satisfet per la conjunció amb els diferents judoques francesos per assistir-hi, però sobretot «perquè el que interessa és que hi hagi nivell», com de fet n'hi ha.

Dani Garcia, preparador físic de la Fandjudo, és l'encarregat de dirigir les sessions –«És important no fer-se mal, practicar amb diferents companys i passar's-ho bé», repetia al final de l'entrenament tot just abans dels estiraments–, i Alain Cabanes, president de l'entitat andorrana, destacava la feina feta per arribar a aquest punt: «Éls últims anys havia afluixat molt, gairebé ni es feia, i ara estem molt contents de poder comptar amb aquests 130 judoques». La recuperació ha vingut de la mà del boca a boca entre tècnics, com ara el paper de Toni Besolí, que a cada competició parlava del Camp Training. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT