PUBLICITAT

Bogris: «Jugar a la Lliga Endesa pot ajudar-me per ser a la selecció»

  • El pivot grec de 2,10m arriba al MoraBanc pensant en la projecció: «Encaixa en la meva personalitat»
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
?George' Bogris, ahir durant la roda de premsa a Morabanc, ahir Foto: ÀLEX LARA

Després de ser descartat per al Mundial que es disputa a Espanya a partir del pròxim cap de setmana, el grec Georgios Bogris va aprofitar per ser el més aviat possible al Principat i entrenar ahir amb el seu nou equip. El MoraBanc Andorra el va presentar com a un model de la mentalitat global de l'equip –ambició i projecció–, i ell es va mostrar més que satisfet per sortir per primera vegada del seu país i caure en un equip de l'ACB. Tot són avantatges, però un d'ells és que la seva no inclusió en la llista mundialista de Grècia sigui només «una decepció» momentània, perquè als seus 25 anys encara té bàsquet per davant: «Jugar a la Lliga Endesa pot ajudar-me per ser a la selecció. Era la primera vegada que anava convocat i era normal sortir de la llista».

«Crec que l'equip encaixa en mi i en la meva personalitat», va manifestar ahir el nou jugador del MoraBanc, un pivot de 2,10m i 110kg que aspira a donar-se a conèixer en la millor lliga d'Europa de la mà del nouvingut Andorra. «No he parlat amb Joan Peñarroya dels aspectes del joc, però si ell s'ha fixat en mi és perquè veu com jugo i que puc encaixar», va dir Bogris, que va destacar que una de les raons que el van fer acceptar l'oferta andorrana era «el Joan», ja que és un tècnic que en els últims anys ha aconseguit molta projecció i bons resultats entrenant l'equip del Principat.

CONEIX NOMÉS SADA I TRIAS / Bogris, Georgios de nom, George entre els més propers, ha estat escollit el jove talent de la passada temporada a la lliga grega, on ha jugat amb el PAOK de Sal·lònica. El jugador veu motivacions en tots els aspectes, més enllà de la plantilla andorrana que l'ha acollit «com una família», ja que cinc equips de l'ACB seran a l'Eurolliga, «i estic molt content de poder jugar contra equips d'aquest nivell». Bogris també va explicar que no coneix la plantilla a la que arriba a excepció de Jordi Trias i Víctor Sada pel passat blaugrana de tots dos: «Els admiro molt, jo era al Panathinaikos de l'Eurolliga del 2010 –en va ser campió– i ara estic content de tenir-los de companys i no com a rivals».

El jugador va ser presentat amb una prèvia sessió de fotos a l'avinguda Meritxell on hi ha la seu social del banc que patrocina l'equip, i a ella s'hi van atansar nombrosos curiosos que, tot i no saber qui era el protagonista –no cal enganyar: és un desconegut per al gran públic–, van voler fer-se fotos amb ell. Des de la directiva, Francesc Solana, director general del club, repetia en la roda de premsa que el més important és que el jugador tingui «ambició i gana», cosa que creu que pot aportar Bogris per tal de «fer millorar tot l'equip»: «Si ell dóna un pas endavant, ens ajudarà a millorar». En aquest sentit, el president Gorka Aixàs va dir que el seu equip de treball creu «molt en el seu talent». «L'hem seguit i esperem veure aquesta temporada el que ens ha arribat per referències», hi va afegir.

DIFERENCIA L'ACB I LA LLIGA GREGA / Per al pivot grec no té res a veure el joc de la lliga grega –«de l'escola sèrbia», va dir– on ell ha estat tota la seva trajectòria esportiva, i el de la lliga espanyola: «És totalment diferent. Aquí hi ha un joc propi, puc córrer i crec que ho puc fer molt bé». El que té clar, però, és que el primer pas que ha de fer és l'adaptació –«veient com ha anat el primer entrenament, penso que serà ràpida», va dir–, i després aportar més al que hi ha a la plantilla. «La pressió sempre és a l'esport d'alt nivell», va assegurar, «i aquesta ens la posem nosaltres», va cloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT