PUBLICITAT

El matx de Bèlgica a Israel es trasllada al mes de març

  • El conflicte bèl·lic, en principi finalitzat, no hauria d'afectar més seleccions
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El FC Santa Coloma va haver de jugar fora d'Israel en Champions Foto: ÀLEX LARA

La guerra entre Israel i Palestina té noves conseqüències esportives, en aquest cas per al futbol, ja que la UEFA no se'n refia de les condicions de seguretat al país del Pròxim Orient. La selecció israeliana, enquadrada al grup B on hi ha Andorra, havia de rebre Bèlgica el pròxim 9 de setembre però l'acord a què van arribar ahir les dues federacions, amb el suport de la UEFA, canvia la data del matx al 31 de març de 2015. En principi, en cap altre cas hi hauria afectació a altres seleccions nacionals. Andorra juga a Israel el 3 de setembre de 2015.

Israel no acollirà, de moment i fins a nova ordre, cap partit de futbol internacional. El fet que la guerra hagi acabat no fa que es trenqui aquesta dinàmica, ja que el conflicte és encara recent i es considera que no es mantenen les mesures de seguretat que reclama el màxima organisme del futbol europeu. La selecció andorrana que dirigeix Koldo Álvarez, que és també al grup B juntament amb Bòsnia, Xipre i Gal·les, té previst el seu viatge a Israel per al matx del 3 de setembre de 2015, mentre que rebrà al nou Estadi Nacional el combinat del Pròxim Orient el pròxim 13 d'octubre, després que hagi estrenat la nova instal·lació Gal·les el dia 9 de setembre.

Com que Bèlgica trasllada el matx a Israel al març, el primer combinat que visitarà el terreny en conflicte serà Bòsnia, el 16 de novembre, quan les condicions haurien de ser millors que les actuals.

SANTA COLOMA JA ES VA VEURE AFECTAT / El FC Santa Coloma de la lliga andorrana ja es va veure afectat pel conflicte entre israelians i palestins, quan el passat 15 de juliol, en el partit de tornada de la segona ronda de la fase preliminar de la Champions League, els colomencs van haver d'enfrontar-se al Maccabi de Tel Aviv en terres xipriotes, després de dies d'incertesa ja que en aquells dies la guerra era en plena activitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT