PUBLICITAT

Un estiu pitjor que l'any passat per al comerç del Pas de la Casa

  • Els guanys de primers d'agost s'han vist descompensats per les pèrdues de la resta de la temporada
JOSEP ROMERO
ENCAMP

Periodic
Establiments comercials al carrer Major del Pas de la Casa, a la parròquia d'Encamp. Foto: ÀLEX LARA

Als comerciants i als hotelers del Pas de la Casa no els hi surten els números aquest estiu. Malgrat que els 10 primers dies d'aquest mes i el primer cap de setmana del passat –mercat de les oportunitats– s'han salvat dels números vermells, la resta de temporada estiuenca ha estat dolenta, segons va explicar ahir el president de la Iniciativa Publicitària, Jean Jacques Carrié.

Especialment complicades estan sent aquestes dues darreres setmanes on «s'estan perdent ràpidament tots els guanys». Tot i que no va facilitar cap percentatge en concret, va assegurar que l'estiu d'aquest any és «pitjor que el de l'any anterior».

L'increment de vendes els primers dies d'agost està en consonància amb les xifres facilitades per l'Agència de Mobilitat, que durant aquest període va confirmar que és, justament en el pas fronterer franco-andorrà, on s'havien registrat el major nombre de retencions ja que en moments puntuals d'entrada i de sortida s'havia arribat fins els 7,5 quilòmetres. La majoria dels turistes són francesos i acostumen a passar el dia al Pas sense pernoctar. Són visitants que busquen principalment alcohol i tabac, i a més distància articles de perfumeria, electrònica i roba.

L'interès per les compres han convertit al Pas en «un gran supermercat», segons va manifestar Carrié. Aquest pol d'atracció, que va creixent de forma constant, està invertint la tendència comercial i ara cada vegada que tanca portes una botiga «s'obre un altre supermercat».

Les dificultats per les que està travessant el sector comercial van acompanyades des de fa molts mesos per la recerca de solucions en l'àmbit dels esdeveniments, animació i recepció dels clients. Es treballa conjuntament amb el comú per estudiar idees que permetin una major dinamització comercial.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT