PUBLICITAT

Aparador de refugis i valls de Canillo

  • La Marató, 27a Travessa canillenca, aspira a fregar els 150 participants en la seva estrena en una distància tan llarga H La cursa mostrarà els indrets de la parròquia H Es disputaran quatre distàncies, entre elles una Mitja de 22km
R. MORA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Marc Casal és un dels corredors de l'equip nacional de la FAM que vol disputar la marató canillenca Foto: TONY LARA

És com si hagués passat tota una vida des que es va disputar l'Andorra Ultra Trail, el mes de juliol, però la passió que hi ha al Principat per les curses de muntanya ha arribat a punts àlgids com que el públic, és a dir els corredors, tant els bons com els més modestos, així com els populars, pensin en altres fites com ara les que ha proposat fins el moment el calendari de la Copa del Món, entre elles una pujada al Comapedrosa fa ben poc. La pròxima gran prova de la present Copa serà la Marató de Canillo, 27a Travessa, de 42km i 2.780m de desnivell, puntuable i que comptarà amb presència de corredors de nivell, entre altres, de l'equip nacional. S'espera superar el centenar d'inscrits, i qui sap si arribar als 150.

No hi seran, això sí, ni Oscar Casal ni Ferran Teixidó, que hauran de donar-ho tot el mateix cap de setmana (13 de setembre) a la Copa del Món de Colorado (Estats Units), on Casal disputarà la Vertical i la cursa llarga, mentre que Teixidó intentarà seguir entre els millors en la seva especialitat del quilòmetre aprofitant un estat de forma monumental que està donant-li moltes alegries en els últims dos anys. Dels altres corredors, Marc Casal té la ferma intenció d'arribar a temps per poder competir a la cursa canillenca, mentre que Xavi Teixidó s'haurà de plantejar si és un bon test de cara a la cursa de Cavalls de Vent que correrà just una setmana després.

La intenció dels organitzadors és fer una cursa realment atractiva no tant per als pros, sinó per al públic en general, atletes populars i famílies, ja que l'oferta inclou quatre curses, és a dir quatre distàncies, i una aposta real per la joventut amb distàncies i desnivells adequats a les diferents edats. Els 42km seran per als que lluiten per la Copa d'Andorra, això és evident, i és en aquesta distància on hi haurà premi econòmic per als cinc primers homes i per a les cinc primeres dones. Hi ha gairebé 2.000 euros en total per repartir, així que la caixa alegrarà la participació.

Després cal afegir la Mitja marató, catalogada de popular però que amb 22km i 1.300 metres de desnivell servirà per exigir esforç al corredor al mateix temps que gaudeix del traçat. L'aposta per la base arriba a partir d'aquí, perquè els organitzadors del Soldeu Esquí Club han planificat altres dues distàncies, una de 12km amb 990 metres de desnivell que ja rep el nom de Circuit Joves, per a les categories aleví (més de 10 anys), infantil (més de 12 anys) i cadet (més de 15 anys, i fins els 18). A més, la preparació de la cita esportiva inclou el Circuit del Xus, una distància de 5km entre el telecabina del Tarter i la meta al telecabina de Canillo –a l'edifici del comú– que és destinada per als petits d'entre 5 i 10 anys.

La sortida i arribada serà a la plaça del telecabina de Canillo, i tot i que les curses de 42, 22 i 12km sortiran a la mateixa hora (7.15h; la recollida de dorsal serà de 6.15h a 7.15h) i en el mateix recorregut, direcció els Tótems del coll, tant la cursa de Joves com la Mitja es desviaran els primers al seu pas pel poble abandonat d'Armiana per tornar a Canillo, i els segons quan arribin a Ransol després de baixar del Refugi Vall del Riu. Per a aquests últims això serà el quilòmetre 17,5. Els maratonians, per contra, continuaran cap a la cruïlla del Llac Salamandres, el refugi de Cabana Sorda i després de baixar a la Vall d'Incles, ascensió final al Pas de les Vaques, punt més alt amb 2.575m –si fa mal temps, no es farà aquesta ascensió– per tornar a Canillo des de Soldeu. És la febra de la muntanya, que segueix intacta al Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT