PUBLICITAT

Noves activitats i edició de guies de consells a L'espai

  • L'any passat les propostes van comptar amb la participació de 1.133 persones
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La directora de la Fundació Crèdit Andorrà, Francesca Ros, durant la presentació de les noves activitats, ahir Foto: ana / g. l. t.

L'espai de la Fundació Crèdit Andorrà encara el darrer trimestre de l'any amb l'organització de noves activitats per a la gent gran. Més enllà dels cursos i xerrades, la principal novetat d'aquest darrer període és l'edició de les guies Envelliment saludable, que recullen els continguts de totes les activitats que s'han dut a terme fins ara en el marc del programa que duu aquest mateix nom. A més, també s'ha renovat el blog de L'espai, tal com va explicar ahir la directora de la Fundació Crèdit Andorrà, Francesca Ros. Des de la Fundació es mostren convençuts que les activitats programades per a aquests darrers tres mesos tindran una molt bona acceptació entre els usuaris, tal com asseguren que ha passat fins ara. Ros, de fet, va remarcar que durant l'any passat les activitats que s'hi van realitzar van comptar amb la participació de 1.133 persones.

Els usuaris de L'espai de la Fundació Crèdit Andorrà tindran a la seva disposició una vintena de nous cursos durant el darrer trimestre d'aquest any. Així ho ha donat a conèixer aquest dijous la directora de la Fundació, Francesca Ros, que ha destacat ‘la bona acceptació que tenen aquestes iniciatives', i ha constatat que en totes les activitats que s'han realitzat fins ara s'han cobert totes les places.

Els cursos d'informàtica i les xerrades d'hàbits saludables tornaran a ser els grans protagonistes d'aquests darrers tres mesos de l'any. Així doncs, els padrins i padrines podran fer des de cursos d'iniciació a la utilització d'un ordinador, fins a classes per saber fer anar tauletes mòbils o per gestionar un compte de Facebook o un blog.

cursos d'idiomes / També es faran cursos de català, d'anglès, de teatre o d'història d'Andorra. Pel que fa a les activitats del programa Envelliment saludable, s'ha organitzat una ruta de senderisme guiada al Bony de les Neres i xerrades sobre el repte d'envellir, sobre com cuidar els cuidadors o sobre els aliments i els suplements dietètics. A banda, també es faran xerrades més genèriques, com ara sobre l'IRPF o la Via Làctia.

A banda, Ros va destacar algunes novetats. Així, s'han començat a editar les guies Envelliment saludable, que recullen els continguts tractats fins ara en les xerrades que s'han fet en el marc d'aquest programa.

De moment, s'han editat 19 guies, que segons Ros, s'han fet «entenedores, àgils, ràpides, simpàtiques i que no són feixugues de llegir». Amb aquest material, s'ha volgut «posar a l'abast dels majors de 60 anys els coneixements i els tallers que ens han impartit els professionals que hem anat tenint». Tot i que els continguts estan adreçats a aquest col·lectiu, Ros va constatar que «poden interessar a tota la població».

33 Un cop editades aquestes 19 guies, la previsió de la Fundació és seguir-ne editant de noves. Totes elles es poden trobar al blog de L'espai, www.lespai.fundaciocreditandorra.ad. La segona novetat d'aquesta darrera part de l'any, precisament, està lligada amb aquest lloc web, que s'ha renovat per tal de «donar-li un toc més d'actualitat, de simpatia i que sigui més fàcil d'utilitzar».

33 En termes generals, Ros va destacar que les activitats organitzades a L'espai per a les persones majors de 60 anys tenen «una demanda creixent any rere any, i això ens obliga a esforçar-nos i a millorar les propostes que oferim». La directora de la Fundació es va congratular del fet que, durant l'any 2013, les activitats organitzades per L'espai van comptar amb 1.133 inscrits



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT