PUBLICITAT

La 23a Mostra Gastronòmica d'Ordino se celebrarà al novembre

  • El Comú decideix fer-se enrere tot i que segueix creient en la necessitat d'un canvi
IMAR MARTÍNEZ
ORDINO

Periodic
Espot intervé durant la Sessió del Consell de Comú d'Ordino, ahir. Foto: TONY LARA

Finalment el Comú d'Ordino ha decidit celebrar aquest any la 23a Mostra Gastronòmica. Tot i que s'havia pres la decisió de fer una pausa, l'esdeveniment tindrà lloc durant el mes de novembre, seguint la mateixa línia i format que ha tingut fins ara. Així ho va fer saber ahir, durant la sessió del Consell de Comú d'Ordino, el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel. Des del Comú van afirmar que la marxa enrere sobre la decisió de fer una pausa aquest any ve donada pel descord que han mostrat alguns restauradors.

La data escollida, que segons Gabriel «serà el segon o tercer diumenge de novembre», ve donada pel temps que es necessita per poder preparar la Mostra amb garanties. Durant el dia d'avui es farà la reunió per decidir el millor dia.

Voluntat de canvi / Tot i això, Gabriel va insistir en la necessitat de fer una remodelació per reactivar un esdeveniment que l'any 2006 va comptar amb 450 participants i que l'any passat no va arribar als 220. De fet, el conseller també va fer saber «la voluntat de treballar conjuntament amb els restauradors i l'oposició» un cop finalitza l'edició d'aquest any per trobar el model més adequat de forma consensuada i «donar un nou impuls».

A més, Gabriel va incidir en què «s'ha de fer un canvi s'ha de fer bé, parlem de canvis importants», descartant així introduir variacions o fer proves durant la Mostra d'aquest any. Entre els punts a canviar, Gabriel va destacar-ne quatre: la data en què s'ha de celebrar, la possibilitat de vendre una entrada general amb tiquets, si l'emplaçament ha de ser interior o exterior i si cal fer un concurs de valoració de plats. La climatologia i les ofertes per als usuaris que vulguin participar de la Mostra Gastronòmica «són factors molt importants a tenir en compte i volem treballar per la millora en aquest sentit». Pel que fa a la nombre d'establiments participants, el conseller va afirmar que esperen repetir els 22 que hi van ser l'any passat, però va avisar que «n'hi ha que van mostrar la seva desmotivació amb el model actual i no sabem si participaran».

L'oposició, amb Enric Dolça al capdavant, va voler felicitar al Comú d'Ordino per la decisió, ja que van defensar que «la millora opció no era la de deixar de fer la mostra després de 22 anys», tot i que va afirmar que «si és necessari un canvi, seurem un cop finalitzi la 23a edició tots els implicats i buscarem la millor solució per recuperar l'èxit que havia tingut».

Una de les variacions que sembla més clara per totes les parts és la necessitat de fer un canvi amb els tiquets d'entrada. Una possibilitat seria que amb l'entrada l'usuari tingués la possibilitat de tastar 10 plats més la beguda, opció amb la qual segons Gabriel «el restaurador podria exhibir el seu producte». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT