PUBLICITAT

Dimarts, límit per saber si es juga l'Andorra-Gal·les a l'Estadi Nacional

  • La pluja d'ahir i l'ús del camp permetrà, segons el Govern, que «s'assenti el cautxú» i rebi l'ok a temps
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vista general de la nova gespa de l'Estadi Nacional, en una imatge recent Foto: TONY LARA

Semblava que havia de ser un tràmit, però finalment la inspecció de la gespa s'ha convertit en un maldecap pel Govern i sobretot per la Federació de Futbol, que a menys de dues setmanes de l'estrena contra Gal·les –9 de setembre–, a hores d'ara no pot afirmar que podrà acollir aquest primer partit de la fase de classificació per a l'Eurocopa. El problema és que el terreny de joc és massa tou ara, i la solució, segons els tècnics del Govern, passa perquè s'utilitzi el camp aquests dies. També la pluja d'ahir ha estat benvinguda. Dimarts, com a molt tard, els tècnics de la FIFA faran un últim examen, i hi haurà veredicte.

La FAF ara mateix viu una mena de malson, perquè no només no se sap si es podrà disputar el matx, sinó que una sèrie de campanyes preparades per a aquesta estrena han estat de moment aparcades. No sembla el moment per fer soroll promocionant un canvi de logo i d'equipament de les seleccions quan el matx d'estrena de la fase europea està en l'aire. D'aquesta manera, la FAF el que fa és esperar que l'empresa constructora i el Govern acabin d'actuar i deixin la instal·lació en perfecte estat per quan tornin els tècnics de la FIFA per fer una última anàlisi.

La FIFA delega en uns laboratoris arreu del món que són els que estudien aquests casos. A València (Espanya) n'hi ha un, i a Gante (Bèlgica) un altre, i són d'aquest des del qual es van desplaçar uns tècnics per estudiar la gespa el dijous passat, a la tarda. La decisió va ser que, tot i que compleix amb els requisits gairebé al cent per cent, encara és massa recent i massa tova, el que fa que la pilota llisqui massa. No compleix, per tant el que demana la FIFA, i fins i tot se senten veus d'alarma des de Gal·les, que ha de desplaçar la seva expedició i encara no sap si ho podrà fer.

Mentrestant, des de la FAF no es contempla un altre escenari per al matx del dia 9 que no sigui l'Estadi Nacional, des del Govern assumeixen el problema i es posen a treballar. Ahir al matí, Jordi Beal, coordinador d'Esports, i Jordi Cerqueda, secretari d'Estat d'Esports, visitaven la instal·lació juntament amb Tomàs Gea, secretari general de la FAF. Beal va manifestar que el que cal ara és «regar, raspallar i moure» perquè el que necessita el camp és «que s'utilitzi». «Necessitem que s'endureixi i que s'assenti el cautxú», va dir.

Beal va lamentar que la «previsió» era «que s'hagués homologat dijous», però que ara el que toca és treballar-hi. Per aquesta raó, va explicar que el camp necessita «ús, que sigui trepitjat», per la qual cosa va assenyalar que l'equip de rugbi ja hi va entrenar dijous a la nit, i que ahir també ho faria, i fins i tot que la gespa, segons el coordinador d'Esports, rebria la visita de la selecció de futbol sub-21 que prepara el partit de classificació de l'Eurocopa de la categoria contra Eslòvenia del pròxim dimecres.

BEAL CREU QUE NO HI HAURÀ PROBLEMES / Beal va insistir ahir en la confiança del Govern en l'empresa encarregada de l'obra, Locubsa: «No crec que hi hagi problemes ni perill que no es pugui disputar el matx. L'empresa constructora ens ha donat garanties i hem d'esperar que sigui així». La veritat és que a tothom ha sorprès aquest canvi de rumb dels esdeveniments, perquè les obres fins el moment havien transcorregut no només amb certa normalitat, sinó fins i tot amb celeritat per estar tot enllestit. Ara les presses arriben a deu dies de l'estrena i amb Gal·les esperant informacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT