PUBLICITAT

L'ABA denuncia un excés d'hores extres dels operadors de control

  • El sindicat es planteja portar el cas a la Inspecció de Treball?
JOSEP ROMERO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un agent dels bombers realitza unes pràctiques a la caserna central de Santa Coloma Foto: TONY LARA

L'Associació de Bombers d'Andorra sospesa la possibilitat de presentar davant la Inspecció de Treball una denúncia pel que consideren un excés d'hores extres realitzades pels operadors del control de les trucades telefòniques d'emergència de la caserna central dels bombers a Santa Coloma.

El president del sindicat, Joan Torra, va indicar que actualment hi ha 12 persones que treballen en aquest servei i que en teoria han de realitzar una jornada setmanal de 40 hores. Torra va indicar que segons els seus càlculs en la pràctica estan fent fins a 85 hores i, en alguns casos, aquestes persones no tenen una especialització concreta en el servei d'emergències.

L'execució d'hores extres de més també van acompanyades de diferències salarials força descompensades. Es dóna la circumstància que «un operador, per la mateixa feina que fa un altre, no cobra el mateix».

Una situació «paradoxal» a la qual cal afegir que entre el personal hi ha dos persones que van ser contractades per sis mesos dins del programa en benefici de la col·lectivitat. Són treballadors en situació d'atur que estaven registrades en el Servei d'Ocupació. Reben un salari més baix del que els correspondria per la seva categoria professional.

A més, els treballadors que es van incorporar més tard que els més antics, avui dia cobren uns 300 euros més de salari base que els primers.

L'ABA defensa que tot el personal ha de tenir la mateixa categoria professional perquè desenvolupa les mateixes funcions i, per tant, han de rebre el mateix sou. Torra es va manifestar partidari d'ampliar la plantilla actual d'operadors i convertir en fixos els actuals llocs de feina.

112/Aquest és un problema que va més enllà i que s'arrossega des de fa ja uns quants anys.

El seu origen radica en la paràlisi de la posada en marxa del 112, anunciada fa molt de temps i que encara segueix sent una assignatura pendent del Ministeri de Justícia i Interior.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT