PUBLICITAT

Valverde es deixa 23 segons i cedeix el lideratge a Quintana

  • La part alta de la la classificació de La Vuelta s'estreny i ?Purito' està ja a mig minut del jersei vermell
EL PERIÒDIC
VALDELINARES

Periodic
'Purito'Rodríguez (de vermell) amb Alberto Contador sota la pluja a l'arribada de la novena etapa, ahir. Foto: AFP PHOTO / JOSE JORDAN

L'etapa 9 de La Vuelta 2014 disputada ahir entre Carboneras de Guadazaón i Aramón Valdelinares va servir per estrènyer encara més la part alta d'una classificació que continua sense encastellar cap corredor.

La pluja, i en moments puntuals el granissat, van ser protagonistes durant bona part dels 185 quilòmetres del recorregut, que va tenir com a gran perjudicat el fins ara líder Alejandro Valverde. El ciclista del Movistar Team es va deixar 23 segons respecte dels altres favorits al triomf, entre ells Joaquim Purito Rodríguez.

El colombià Winner Anacona (Lampre), va ser el guanyador després d'una escapada amb 31 corredors. Va atacar amb encert en el penúltim port sense ningú que pogués suportar el seu ritme i va creuar la línia de meta en solitari, aturant el crono en les 4h 34min 15s. Segon va ser el ciclista de Kazajistan Lutsenko (Astana) i tercer l'italià Damiano Cunego (Lampre).

CONTADOR AGITA LA FESTA / Entre els favorits, el que va agitar la festa va ser Alberto Contador, qui a falta d'1,4 quilòmetres va trencar el pilot principal. «He vist que Froome estava retardat i per això he provat», va manifestar ja acabada l'etapa. Nairo Quintana i Purito van ser capaços d'aguantar-li la roda i tots tres van esgarrapar 23 segons a Chris Froome (Sky) i a un Valverde que cedeix el jersei vermell a Quintana. Tres segons més enllà el segueix Contador, el propi Valverde està a vuit segons, Anacona a 9, Froome a 28 i Purito a mig minut. La Vuelta està més emocionant que mai quan s'arriba avui a la primera jornada de descans i en la vigília de la contrarellotge de demà a Borja, encara en terres aragoneses, que aventura nous canvis en la general.

Després del cop de puny a la taula de Quintana, Valverde va aclarir qui mana al Movistar Team: «En cap moment ho hem amagat. Tot el nostre equip sap que el líder és Nairo. Jo he estat al peu del canó i continuaré igual fins el final, però sense pressió. De fet estem primer i tercer, ens espera una crono dura i maca per endavant i tant ell com jo ho tornarem a fer bé».

Quintana va treure ferro a les paraules del seu company d'equip i va tirar d'humilitat per fer una lectura de com estan les coses: «Ser el primer no és gaire significatiu encara, les diferències no són grans». Sobre el lideratge de Movistar, va contradir les paraules de Valverde: «No hi ha discussió; tots dos som els líders de l'equip i som allà [a la part alta de la taula]. És igual qui guanyi, el més important és el benefici de l'equip».

OPTIMISME AMB EL ‘PURITO' / Per la seva banda, la situació de Purito Rodríguez convida a pensar de manera optimista. El resident andorrà va aguantar l'atac de Contador, demostrant estar fort i mantenint les seves opcions de victòria sense fer gaire soroll.

Ara que el panorama comença a ensenyar les muntanyes espanyoles començaran a marcar-se les distàncies dels que arriben més preparats a una cita que el ciclista de Parets, qui no va fer cap declaració acabada la novena etapa i que avui tampoc donarà el seu punt de vista en la jornada de descans.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT