PUBLICITAT

L'hotel d'obres permanents

  • L'Starc de Carlemany s'anuncia a totes les pàgines de reserves online... però segueix tancat
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'interior de l'hotel Starc, buit però amb alguns elements decoratius, en una imatge d'ahir. Foto: ÀLEX LARA

Els turistes que vulguin allotjar-se a Andorra i comencin a buscar a través de pàgines de reserves que operen per internet trobaran, entre l'àmplia oferta disponible, un hotel de cinc estrelles ubicat a l'avinguda Meritxell número 114 (a tocar de l'edifici central d'Andorra Telecom), amb més d'una vuitantena d'habitacions amb tots els luxes i serveis possibles. És l'hotel Starc, que es promociona a aquestes webs com un establiment «situat al centre neuràlgic d'Andorra la Vella», creat amb «un disseny innovador i materials de la millor qualitat». Però l'Starc, malgrat que fins i tot es publicita amb fotografies de l'interior del recinte i de les seves habitacions, es troba en l'actualitat tancat i barrat. Sense data concreta d'obertura i sense previsions de canvis a curt termini.

Els seus propietaris silencien qualsevol possible problemàtica o element que justifiqui per què encara no ha obert les seves portes. «Estem en obres», és l'única declaració que aquest rotatiu els ha pogut treure.

Però obres, en el sentit més estricte de la paraula, no sembla que s'estiguin duent a terme. L'hotel des de fora està totalment acabat, amb la seva senyalització gran que indica que als seus peus s'hi troba l'hotel Starc de cinc estrelles gran luxe. L'edifici és molt gran, amb grans finestrals de vidre que ja anticipen que a dins s'hi localitza un hotel de luxe. També a l'interior petits detalls matisen aquesta percepció. A l'entrada de la recepció, buida de persones i d'activitat però amb tots els detalls preparats per si algun dia es decideix obrir, s'hi troben dos lleons imponents que en donen la benvinguda. Dos lleons que haurien arribat de la Xina i que haurien costat una quantitat important de diners. Dos lleons encara per estrenar.

Fa un parell d'anys aquest hotel buscava treballadors del sector i també de la neteja per iniciar la seva activitat. Es van realitzar entrevistes. Però tot va quedar aturat de cop, sense massa explicacions al personal.

Tampoc des de l'associació hotelera saben exactament què està passant amb aquesta instal·lació. El president de l'UHA, Òscar Julián, assegura que no té constància de possible data d'obertura ni tampoc dels motius que l'haurien portat a romandre en la foscor empresarial. Sobre si afecta a la imatge del sector el fet que aparegui dins l'oferta andorrana d'hotels, Julián va plantejar que mentre «no es puguin fer reserves, no ens sentim perjudicats». De fet quan s'intenta reservar l'estada a l'Starc, el cercador informa que per aquelles dates (siguin les que siguin), no està disponible.

Així doncs, l'Starc segueix ostentós al vell mig de Meritxell en una cantonada privilegiada per on passen molts turistes diàriament. Però el que brilla des de l'exterior s'apaga al seu interior en unes instal·lacions que s'albiren grans i imponents. Un hotel acabat sense activitat, un hotel fantasma pendent de ser habitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT