PUBLICITAT

Turisme insisteix amb les fonts

  • El ministeri no tira la tovallola i manté la idea d'invertir més d'un milió per a un espectacle d'aigua i llum al riu
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Camp presenta el projecte de llum, aigua i so al riu Valira, el passat 10 de gener. Foto: SFG

Per trobar les últimes declaracions al respecte ens hem de remuntar fins principis d'estiu. Llavors, el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, exposava que estaven pendents del desgel i de com aquest afectaria el cabal del riu Valira. Camp també assegurava que durant les següents setmanes (estàvem al juny, així que al juliol com a molt estirar), es prendria una decisió. Però des de llavors, res de res. Cap més declaració sobre l'espectacle de llum i aigua que el Govern vol instal·lar al riu Valira. Amb tot, però, aquest mutisme no vol dir que el projecte estigui al fons d'algun calaix de l'edifici administratiu. Fonts del ministeri van assegurar a aquest rotatiu que «no està descartat» i que s'estan estudiant «les fórmules per tal de fer-lo possible».

Així, mentre molts el donen per mort (el propi conseller general del Grup Parlamentari Demòcrata, Xavier Montané, es mostrava pràcticament convençut fa unes setmanes en una entrevista a EL PERIÒDIC que l'espectacle no es duria a terme), el ministeri es manté insistent. Segueix amb la idea que aquest és l'espectacle que mereix el milió d'euros reservat al pressupost del 2014 per fer una infraestructura turística que portés visitants al país. Una partida que, per cert, va tombar el Consell General a principis d'any durant la sessió d'aprovació dels comptes pel 2014.

En aquest sentit, i en una de les també darreres declaracions del ministre als mitjans de comunicació, afirmava que les fonts de llum al riu Valira no es farien si la infraestructura superava el milió i mig d'euros d'inversió. Segons va informar, hi havia qüestions tècniques condicionades a la col·locació de la font al riu als trams compresos entre el pont de París i de la Rotonda que en podien encarir el cost final i «ser inassumibles. Possiblement aquests condicionants econòmics són els que estarien impedint que el projecte sigui una realitat a curt termini. Qui s'està encarregant d'assessorar al Govern i d'analitzar-ne la viabilitat és l'empresa espanyola especialitzada GHESA Fuentes. La societat ha optat per no fer declaracions, ni en positiu ni en negatiu, sobre la viabilitat real d'aquest projecte.

Sigui quin sigui el motiu que ho encalla tot, Turisme va cremant terminis sense que res es concreti. És un projecte que va presentar les primeres setmanes de gener amb l'objectiu de llançar un concurs d'idees el segon trimestre, per tal que ja aquest proper hivern estigués visualment actiu. Uns mesos més tard, Camp assegurava que calia esperar al desgel i la crescuda del cabal. Però estem a tocar de la tardor, s'ha acabat del tot la fosa de la neu i de moment ni concurs d'idees ni la confirmació pública que l'espectacle de llum i aigua a les fonts es durà a terme.

infraestructura «d'1 milió i escaig» / Va ser només iniciar l'any que Camp va convocar els mitjans en una roda de premsa urgent per informar de quina era la primera opció per destinar-hi el polèmic milió d'euros turístics. La idea proposada era la d'instal·lar una o diverses fonts al Riu Valira, amb l'objectiu de crear un espectacle permanent d'aigua llum i so. Un espectacle inspirat en el show de la Dubai Fountain, situat al llac del Burj Dubai, de 275 metres de longitud,6.600 focus i 50 vídeoprojectors per il·luminar l'aigua. Evidentment les proporcions de les fonts d'Andorra no tindrien res a veure, però si el concepte: Un espectacle permanent, de curta durada i que es repetís cada hora, «adaptable segons els turistes que hi hagi al país i al cost».

La roda de premsa del ministre de Turisme va arribar poc després que el Grup Parlamentari Demòcrata es posicionés al costat del Grup Mixt i el Socialdemòcrata en la decisió d'esmenar la partida del milió d'euros del pressupost del 2014. Tots tres grups consideraven imprecís el concepte i demanaven més explicacions.

Recentment, el conseller Montané va afirmar que el temps «ens està donant la raó» en la decisió d'esmenar-ho, ja que «estem a finals d'estiu i no s'ha fet res». Però el Govern, malgrat el silenci, insisteix.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT