PUBLICITAT

Sant Julià, el triomfador del TDN

  • La parròquia rep «entre 4.000 i 5.000 persones» a la muntanya per veure la prova mundial en què s'imposen Espanya en homes i Gran Bretanya en dones H Andorra finalitza 9a en categoria masculina i 10a en la femenina
R. M. S.
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Fajardo, un dels pilots de l'equip espanyol que es va imposar en el Trial de les Nacions masculí, a la zona de Nagol ahir al matí Foto: TONY LARA

A les muntanyes, en la batalla amb la moto de trial, salvant roques, desnivells i posant a prova equilibris i mecànica, ahir van vèncer els espanyols al Trial de les Nacions masculí com ho van fer les britàniques dissabte en la categoria femenina. Però, qui va vèncer de debó va ser la parròquia de Sant Julià de Lòria, que una vegada més va demostrar una gran capacitat d'acollida als participants i aficionats, però també una alta responsabilitat en oferir un circuit competitiu, molt ben valorat pels esportistes que durant tres dies han de lluitar per ser els millors del món. Entre ells, els andorrans, que en homes van ser 9ns, i en dones 10es, aquestes en la prova disputada dissabte, i tots dos equips a només un punt del rival que tenien al davant, els suïssos ells, i l'equip de Nova Zelanda elles.

El Trial de les Nacions a Sant Julià va deixar ahir quatre noms d'altíssim nivell en l'esgraó més alt del podi, amb Toni Bou, Albert Cabestany, Jeroni Fajardo i Adam Raga, però també una satisfacció general. No només en els organitzadors de la Federació de Motociclisme d'Andorra (FMA), sinó en la Internacional (FIM), el president de la qual va elogiar els andorrans el dia de la presentació, i ho ha continuat fent una vegada vist el resultat. Vito Ippolito sap que Andorra, Sant Julià en aquest cas, respon a les expectatives d'un circuit internacional. «Estem molt contents, ha sortit tot rodó i molta gent ens ha demanat que organitzem en el futur més competicions com aquestes», va manifestar ahir el president de la FMA, Josep Puntí.

Ahir eren les muntanyes de Nagol i Aixirivall les que van vibrar amb les motos de trial i la feina dels pilots van ser els aficionats. Segons Puntí, hi eren «entre 4.000 i 5.000 persones al llarg de tot el dia», i això és una prova clara, vaja, claríssima, d'una resposta positiva davant d'una competició d'alt nivell. «La parròquia està encantada», afirmava ahir Puntí, que sabia ben bé, perquè portava molts dies a peu de canó, que el poble i els voltants respiraven visitants de tot el planeta, disposats a viure un cap de setmana de trial amb estrelles internacionals.

L'aposta de la parròquia de Sant Julià per aquest esport és més que evident. De la mà de la Internacional, Sant Julià ofereix al planeta FIM un aparador d'espectacle i diversitat, i aquest guant l'ha agafat el Comú, que reitera en diferents actes el seu suport incondicional a aquest esport. Qui se'n beneficia també és el Principat, que busca sempre la desestacionalització.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT