PUBLICITAT

Poliesportiu preparat

  • La pista presenta un bon aspecte a un dia de l'estrena a l'ACB H Al Consell General, Alcobé i Gili debaten sobre l'Estadi Nacional
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Les instal·lacions esportives han estat el maldecap del Govern en els últims mesos. L'Estadi Nacional i el Poliesportiu d'Andorra havíen d'estar enllestits en dates concretes, i si bé el camp de futbol va debutar en competició oficial el passat 9 de setembre amb l'Andorra-Gal·les del Preeuropeu, demà arribarà el torn de la pista de bàsquet amb un pavelló renovat que acollirà el primer matx del BC MoraBanc Andorra a la Lliga Endesa ACB.

El camí ha estat dur. Tant, que fins aquesta setmana no ha quedat per fi homologada en tots els seus vessants la gespa de l'Estadi Nacional. Si la UEFA va donar el vistiplau en el seu moment, ara ha estat la IRB de rugbi la que ha donat l'ok. Ahir en la sessió de control del Consell General, Rosa Gili, del Partit Socialdemòcrata, va demanar al Govern per les crítiques a l'Estadi, i la qüestió va acabar amb el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé –el cap de Govern no hi va poder assistir per qüestions personals– explicant les qualitats de la instal·lació: la UEFA cataloga l'estadi de categoria 3 i la gespa de 2, i la IRB el recinte com a A i la gespa de 3G. «Una obra com aquesta necessita adaptació», va dir el ministre defensant les «normals» adequacions tant de la gespa com d'altres punts polèmics, com la il·luminació, que va necessitar «petits ajustaments», segons Alcobé, «perquè hi havia zones sense llum homogènia». Gili, per la seva part, va recordar que el Govern va haver de demanar un crèdit de 600.000 euros per millorar els llums per poder retransmetre els partits en alta definició, a més de la «pèssima imatge» d'Andorra que s'ha traslladat a l'exterior. En tot cas, Alcobé va respondre traient pit: «Ens hem d'alegrar de tenir un Estadi que compatibilitza tots els esports, fins i tot concerts o altres activitats, amb un cost extremadament raonable». Així mateix, el ministre va informar que no hi ha prevista la visita de cap perit de la UEFA, que la sala de premsa es traslladarà a l'actual gimnàs del Poliesportiu –en cas d'alta afluència de mitjans de comunicació seria al pavelló Joan Alay com ja va passar en l'Andorra-Gal·les– i que tot garanteix un bon ús i una millor imatge global.

Però l'altre maldecap del Govern pel que fa a les instal·lacions esportives era saber si s'arribaria a temps per a l'inici de la Lliga ACB. Demà debuta el MoraBanc Andorra al Poliesportiu, i pel que es va veure ahir sembla que les condicions seran les idònies. El club assegura que es va pel bon camí, i de fet ahir ja lluïen el parquet i gran part de les graderies. Resten coses per fer, però amb el ritme de treball que han tingut els treballadors (fins i tot arribant a ser-hi fins a la mitja nit), el matx contra el Bilbao Basket de demà (21.00h) es viurà, sembla, amb normalitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT