PUBLICITAT

Bèlgica no és Gal·les

  • Andorra juga al camp de la gran favorita, que es retroba amb el seu públic i vol un debut amb festa?
IVÁN MOURE
BRUSEL·LES

Periodic
El partit entre Andorra i Gal·les Foto: TONY LARA

Després de la gran imatge mostrada contra Gal·les en el debut al Preeuropeu 2016 ara fa un mes, avui toca Bèlgica. Si els de Coleman tenen estrelles mundials de la talla de Gareth Bale o Ramsey, els Red Devils no es queden gens curts: Courtois –dubte fins a última hora–, Kompany, Alderweireld, Origy, Lukaku, Fellaini o Hazard. Una autèntica constel·lació.

Així que queda ben clar que Bèlgica no és Gal·les i Andorra tampoc no juga a casa, sinó en un estadi amb 45.000 ànimes, totes en contra. Ambient incòmode i rival de més magnitud, com demostra el fet d'haver sigut quartfinalista en el Mundial de Brasil. La bona notícia per a Andorra és que Bèlgica no juga des de llavors –derrota contra Argentina 0-1, amb gol d'Higuaín als 8 minuts– en partit oficial, però la dolenta és que el combinat que dirigeix Marc Wilmots havia de debutar al mateix temps que la tricolor a Israel, però el conflicte bèl·lic va obligar a ajornar el partit i la primera reaparició està programada per a avui.

Així que la favorita es retroba amb la seva afició després del Mundial i inicia fase contra la ventafocs del grup B. Tot està tan de cara que a Brusel·les tothom espera una festa, menys el seleccionador, que és qui ha de posar una mica de seny: «Per respecte al públic, als jugadors i al rival, hem de sortir a donar-ho tot», va indicar. «Perquè ens espera un rival difícil de batre, que recupera bé, com es va veure contra Gal·les. La diferència en aquell partit va ser Bale», va lloar de la tricolor deixant el dubte de si reservarà jugadors per al pròxim partit, que serà dilluns al camp de l'altra gran favorita, Bòsnia i Herzegovina.

No és la primera vegada que s'enfronten Bèlgica i Andorra. La darrera va ser al 2003 a Gant (3-0) i la primera, al 2002 al Comunal, amb Koldo com a jugador: «Vam perdre 0-1 amb un gol de penal després d'un servei de banda prolongat bastant...», va deixar enlaire Koldo mentre feia memòria.

El que interessa, però, és el present. I el saber com arriba la tricolor a aquest partit: «Ho fem plens de confiança i moral per repetir la feina feta contra Gal·les i, si és possible, millorar-la. No podem oblidar-nos d'aquell resultat [1-2], però el treball que vam fer queda i és un punt de partida», va assegurar el seleccionador per continuar mostrar una cara ambiciosa de cara als mitjans de comunicació de la capital belga: «D'entreada tenim el mateix objectiu de Bèlgica, que és sumar els tres punts. La nostra motivació és aquesta: buscar una ocasió de gol per guanyar cada partit que juguem».

Ahir Koldo ja tenia clar l'onze, tot i que no va anunciar-lo, i també sabia que per no perdre a l'Estadi Rei Balduí cal «minimitzar errades en defensa» per esborrar les virtuts dels Red Devils: «desequilibri , mobilitat i transicions molt verticals», segons el seleccionador.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT