PUBLICITAT

La il·lusió comença amb el nou Poliesportiu

  • El BC MoraBanc Andorra rep, al remodelat pavelló, el Bilbao Basket
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La part baixa de la graderia lateral petita, ahir al Poliesportiu Foto: ÀLEX LARA

Després de set setmanes, 45 dies exactes, hores extra dels treballadors i una implicació al 100% del Govern, constructora, treballadors del Casal de l'Esport i club, el Poliesportiu d'Andorra podrà rebre avui a les 21.00h el primer partit a casa del BC MoraBanc Andorra. L'ACB torna al Principat gairebé dues dècades després, i tot seria una festa rodona si avui l'equip derrota el Bilbao Basket. La il·lusió ho envolta tot.

940.000 euros ha costat la remodelació del Poliesportiu d'Andorra. A corre-cuita s'han acabat les obres, tot i que ahir el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Cerqueda, assumia que encara faltaran «petits detalls» que mica en mica s'aniran solucionant. El gruix de l'obra està fet, i maco amb uns colors de pista negre que aporten netedat a la imatge de la nova graderia grisa. Els marcadors nous, les cistelles noves, l'enllumenat d'estrena amb els 1.700 lux de potència –més que l'Estadi Nacional, que en té 1.400– i una rentada de cara interessant aporten al recinte una imatge renovada. Això sí, no tot serà or, perquè ahir encara es netejava la pista i se soldaven estructures, i la pols estava per tot arreu. Avui potser encara es respirarà alguna cosa, però la intenció era tenir la instal·lació preparada el dia del partit, avui, superant en temps rècord les previsions inicials que situaven el debut oficial del MoraBanc a casa per a la pròxima setmana si no hagués estat per l'acceptació a última hora del Bilbao Basket, precisament el rival contra qui debutarà a casa el club del Principat.

PEÑARROYA I SADA, mentalitzats / L'equip va perdre en la primera jornada a la pista de l'Unicaja 83-69. Segons passaven els minuts va anant perdent benzina, i avui contra el Bilbao Basket, que ve de guanyar 73-54 el Montakit Fuenlabrada, el bloc de Peñarroya vol que això no torni a passar. «A Màlaga ens va costar estar en el partit, vam anar sempre a remolc, i contra el Bilbao hem de tenir el ritme i més defensa», va dir ahir en roda de premsa el cocapità, Víctor Sada, que demanava l'ajuda de l'afició: «Qui vingui, a mort. Que ens animin força i que s'ho passin bé».

El tècnic Joan Peñarroya, per la seva part, té analitzat el rival al mil·límetre, i llavors no se'n refia: «És un equip expert, amb jugadors que coneixen la categoria, alguns de referents i reforçats per altres joves i de talent». Segons el tècnic manresà, el MoraBanc sap el que ha de fer, i mantindrà un estil de joc «agressiu, vertical i valent»: «Això ens ha anat bé en pretemporada, que ja sé que no és el mateix que en la Lliga, però també en les anteriors temporades, i el nostre públic ho ha gaudit».

Amb l'estil de joc definit i la il·lusió per fer un pas endavant amb l'afició de testimoni, no hi ha una altra idea que guanyar, sí o sí, el Bilbao. Però, amb el permís de l'equip de Sito Alonso, que destaca «la màxima dificultat» de jugar a la pista d'un Andorra que torna a la màxima categoria, 18 anys després.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT