PUBLICITAT

Grandvalira oferirà cinc recorreguts de 'randonnée'

  • Un circuit que surt del Tarter s'afegeix als 4 de prova de l'any passat
@PeriodicAND
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Esquiadors practicant esquí de muntanya, al Tarter Foto: ÀLEX LARA

L'esquí de muntanya és una modalitat en alça que ocupa els dominis esquiables cada temporada una mica més. Tot i que la seva regulació és una assignatura pendent, i que en algunes ocasions s'ha plantejat l'opció de prohibir-lo perquè no perjudiqui els altres esquiadors i que no pugui resultar perillós, de moment aquest és un pas llunyà. A més, el debat sobre si es pot regular l'accés a la muntanya o prohibir el pas per determinades zones, dificulta que es pugui trobar una solució a curt termini. Per aquest motiu des de Grandvalira han decidit apostar per oferir cinc recorreguts per als esportistes d'aquest sector i així «endreçar-ho».

La idea és marcar el camí recomanat per als qui volen fer l'ascens practicant esquí de muntanya o randonnée. L'augment d'aquest col·lectiu provoca en ocasions situacions complicades a les pistes, amb esquiadors de muntanya que es creuen amb els practicants d'esquí alpí o snowboard.

Així, des de Grandvalira la temporada passada es va fer una prova pilot oferint alguns recorreguts per als practicants d'aquesta modalitat d'esquí, que van tenir èxit i per això s'ha decidit potenciar-los més i augmentar-ne el nombre, va informar la directora general de Grandvalira, Núria Tarré.

Del tarter al pic d'encampadana / Per a aquesta temporada l'estació ofereix cinc recorreguts, els quatre que es van provar l'any passat, per Bordes d'Envalira, a Moreto, per Montmalús, el Circ d'Envalira i per Pessons. A més, estrena el recorregut que va de l'aparcament del Tarter al pic d'Encampadana, amb una dificultat fàcil i intermitja i un nivell de 786 metres.

La varietat dels recorreguts ofereix distàncies des de poc menys de dos quilòmetres fins a 4,5 quilòmetres, amb dificultats tècniques moderades.

Tarré va explicar a l'ANA que han observat un gran interès per aquestes alternatives, no només per part dels excursionistes, sinó també per persones que volen fer-ho com a entrenament. Així, per treure'n la part positiva l'estació ofereix guies de muntanya que puguin orientar els excursionistes, i també professors que puguin ensenyar aquesta pràctica.

Tarré va indicar que s'ha buscat aquesta solució perquè es considera més apropiat fomentar l'esquí de muntanya amb seguretat que prohibir-lo, igual que es va fer en el seu moment amb el freeride i que actualment s'està estenent en altres estacions. Així, pensen que aquesta modalitat també podrà generar ingressos gràcies a les activitats annexes tot i que aquests esquiadors gaudeixin de l'estació sense haver de pagar el forfet.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT