PUBLICITAT

L'obertura del túnel de Pimorent es manté per al 15 de novembre

  • Els comerciants celebren la notícia i esperen que no hi hagi endarreriments
EL PERIÒDIC
PAS DE LA CASA

Periodic
La boca sud del túnel de Pimorent que segueix tancada per obres Foto: ANA / G.L.T

La Iniciativa Publicitària del Pas de la Casa (Inpub) ha celebrat que aquest any la reobertura del túnel de Pimorent es mantingui per al 15 de novembre, tal com estava previst. Aquest ha estat el segon any en que la infraestructura ha estat tancada durant prop de sis mesos per fer-hi obres de millora. L'any passat també s'havia de reobrir el 15 de novembre, però els treballs es van endarrerir i, finalment, el túnel va acabar obrint-se el 2 de desembre. Aquest fet va comportar que les primeres nevades importants de la temporada dificultessin o, fins i tot, impedissin el trànsit de vehicles pel coll de Pimorent, la via alternativa al túnel, generant importants problemes per accedir a Andorra pel Pas de la Casa.

L'anunci el va fer recentment la prefecta de l'Arieja, Nathalie Marthien, durant la reunió mantinguda fa uns dies a Foix amb el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el d'Economia i Ordenament del Territori, Jordi Alcobé.

Tranquil·litat / El fet que el túnel estigui obert a partir del 15 de novembre tranquil·litza els comerciants del Pas, ja que confien que, abans d'aquesta data, la neu difícilment barrarà el pas des de l'Alta Cerdanya. D'aquesta manera, creuen que els visitants provinents d'aquell vessant no tindran problemes per arribar fins a la localitat fronterera.

El president d'Inpub, Jean-Jacques Carrié, va assegurar a l'ANA que «si tenim una mica de sort, les nevades més importants arribaran després», un cop el túnel ja estigui obert i, per tant, la comunicació amb el Llenguadoc-Rosselló estigui garantida –sempre que no calgui tallar la carretera d'accés al Pas per allaus.

Precisament, en relació a aquests talls, Carrié va destacar que se segueix «sense fer cas al que nosaltres proposem», que és fer un fals túnel des de la sortida de l'Ospitalet, «d'un quilòmetre o un quilòmetre i mig que protegeixi la principal zona de caiguda d'allaus».

Les inversions / La prefecta de l'Arieja va posar de manifest en aquesta reunió les inversions fetes per ampliar la cobertura amb càtex de diferents corredors d'allaus i per millorar la comunicació interna, així com la dotació del personal de manteniment de les carreteres franceses de dispositius amb connexió per satèl·lit per tal de millorar l'eficiència. Carrié, però, va refermar que si no s'aposta per fer aquest fals túnel, els problemes es mantindran.

En relació a la possibilitat d'embellir el tram de carretera entre la duana francoandorrana i la rotonda del túnel d'Envalira, Carrié va destacar que «serà benvingut», sempre que sigui una millora d'imatge per als accessos al Pas

Precisament, en relació a les obres que s'estan fent als dos accessos de la localitat, la rotonda a l'alçada de Gasopas, i els treballs a l'antiga duana, Carrié va celebrar que «avancen a bon ritme» i que tot plegat «quedarà maco». També va admetre que a l'agost, amb el gran volum de trànsit de vehicles habitual, aquests treballs van generar una mica de problemes. Tot i això, entén que els talls de trànsit que es van fer eren necessaris per fer avançar l'obra. Carrié es va mostrar confiat que els treballs puguin estar acabats abans que arribi l'hivern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT