PUBLICITAT

Els tres ingressats a l'hospital per legionel·la milloren el seu estat

  • L'home que estava en «estat crític» passa a estar en «estat molt greu»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una planta de l'hospital Meritxell Foto: ÀLEX LARA

Els tres ingressats per legionel·la a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell han millorat la seva situació les darreres 48 hores. Segons va informar l'hospital, tots tres segueixen els seus tractaments de manera satisfactòria per combatre la pneumònia comunitària atípica per legionel·la que pateixen.

Dels tres casos, l'home que estava més greu segueix ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI), però el seu estat ha passat de ser «crític» a «molt greu», fet que implica una lleugera milloria de la seva situació. L'home segueix «estable dins la gravetat» i continua amb sedació i ventilació mecànica per insuficiència respiratòria.

Per que fa a l'altre home que estava a l'UCI, la seva situació és més positiva. Els metges han notat una «milloria de l'estat clínic», motiu pel qual van prendre la decisió de traslladar-lo a planta d'hospitalització ahir mateix per continuar el tractament.

Finalment, la dona que ja estava ingressada a planta, «evoluciona correctament de la seva pneumònia». Per aquest motiu, molt previsiblement serà donada d'alta entre avui i divendres.

Dels tres pacients, n'hi ha dos que porten ingressats des de finals de la setmana passada. Mentre que el tercer va arribar a principis de mes, després de ser traslladat de l'hospital de la Seu d'Urgell. Es tracta d'un treballador fronterer d'uns 48 anys que viu a la capital alturgellenca. Puja i baixa a treballar cada dia a Andorra, a uns magatzems de la capital (on no hi ha cap altre treballador afectat per legionel·la). És aquest el que encara seguirà un temps més a l'UCI.

Dels altres dos pacients, n'hi ha un que va passar el seu període d'incubació fora del país, i per tant en aquest cas es té molta certesa que no es va contagiar a Andorra.

Salut descarta un brot / Mentrestant, el Ministeri de Salut segueix analitzant el possible origen del contagi i ha ampliat els protocols de control i vigilància en zones favorables al bacteri, com poden ser torres de refrigeració i fonts ornamentals.

La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va assegurar dimarts que estem davant de «casos» i no de «brots de legionel·losi».

Segons la ministra cada any hi ha afectacions però la peculiaritat és que en aquesta ocasió «en quinze dies s'han aglutinat tres casos». A partir d'això, les enquestes epidemiològiques no conclouen que hi hagi cap focus d'infecció i el Ministeri es mantindrà «vigilant», va dir Rodríguez. Amb tot, «no es pot parlar de brot ni crear alarma», va assegurar.

La ministra tampoc considera que hi hagi hagut relació amb els contagis de Catalunya.

Finalment, Rodríguez va demanar «prudència» , va confiar en la «vigilància» que fan els professionals i va reclamar «respecte» per als malalts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT