PUBLICITAT

100 diabètics s'han adherit a la prova pilot

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Ministeri de Salut i Benestar va emetre dimecres un primer balanç del funcionament de la prova pilot del Model Andorrà d'Atenció Sanitària (MAAS), basada en la diabetis mellitus 2. Des de la seva posada en marxa el passat mes de novembre ja s'hi han adherit el 85% dels metges de capçalera del país, i en paral·lel ja s'han superat els 100 pacients adscrits.

En el cas dels metges de capçalera, i després de formalitzar el contracte amb el ministeri, ja tenen al seu poder tota la documentació relacionada amb aquesta prova pilot i han iniciat les actuacions informatives als seus pacients. Pel que fa als pacients, seran properament convocats als centres d'atenció primària per tal que els recursos d'infermeria puguin procedir a entrevistar-los i a avaluar el seu nivell de coneixement respecte a la seva malaltia.

El següent pas serà establir, en col·laboració amb els metges de capçalera referents respectius, un pla individualitzat per a cada pacient on es vetllarà per la continuïtat assistencial fixant les visites a altres professionals de la salut i proves mèdiques.

D'altra banda, des del ministeri ja s'han activat els comitès creats a l'entorn d'aquesta prova pilot amb la finalitat de poder efectuar un seguiment continuat de la mateixa.

S'estima que a Andorra hi pot haver al voltant d'un 6% de la població afectada de diabetis mellitus 2, una variant de la malaltia diabètica que, tot i que no sempre està diagnosticada, fa pensar que entre 350 i 400 persones podrien fàcilment formar part d'aquesta prova pilot. El ministeri es mostra convençut que aquesta xifra, si es manté el ritme actual, s'assolirà entre els mesos de gener i febrer, de manera que al març ja es podrà fer una primera avaluació representativa del funcionament de la prova pilot.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT