Despres agafa ritme

• Tot i ser a 14 hores del primer, Despres comença a agafar el tacte al seu Peugeot i va millorant els seus resultats
#gass
iquique

Cyril Despres no té cap opció al títol de cotxes del Dakar. Això ho sap des de pràcticament la primera etapa, i ho va confirmar la setmana passada quan va tenir dues avaries en etapes consecutives que el van condemnar. Però en els tres darrers dies, Despres ha pogut passar tots els quilòmetres sense tenir problemes majors. En la d'ahir, el resident va finalitzar 29è, a quasi 40 minuts del guanyador de l'etapa, Alrajhi, que va completar el traçat de la prova en 3h 26min 49s. Despres ha pujat a la 41a posició de la general gràcies als bons resultats que ha obtingut aquests tres dies.

Semblava que Albert Llovera tindria un gran dia, quan en el primer punt de control va passar amb el tercer millor temps. Poc a poc, va anar baixant al lloc al qual està més habituat, i va passar pel penúltim punt de control en el 45è lloc, però just abans d'arribar a la meta va tenir algun problema. Finalment, Llovera va acabar en la 60a posició a 2h 41min 25s. La posició el va servir per quedar-se en el 45è lloc de la general, a 16h 58min 8s del líder, el seu amic Al-Attiyah, que manté la seva avantatge de 8 min 27s sobre De Villiers.

En motos, Marc Coma va retallar ahir sis minuts al líder, el resident d'Andorra, Joan Barreda, que segueix líder a 7min 9s, tot i la 12è lloc que va aconseguir ahir. Barreda va entrar a 6min 13s del guanyador, el portuguès Gonçalves, que va completar la prova en 3h 56min.

Avui, els pilots cotxes descansen per primera vegada des de l'inici del Dakar, i les motos tindran una etapa llarga de 784km cronometrats, 808km comptant l'enllaç. El traçat anirà d'Uyuni a Iquique, on ahir van arribar els pilots de cotxes.