PUBLICITAT

L'Andorra Triatló passa a ser una competició multidisciplinar

  • Tindrà també BTT, duatló, un trail i una ?crono' de ciclisme i espera gairebé doblar la participació
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alguns participants de l'Andorra triatló de l'estiu passat, en la transició 2, en el pàrquing privat que hi ha davant de l'edifici Administratiu de Govern. Foto: ÀLEX LARA

L'Andorra Triatló és història. Tal i com va passar l'any passat amb l'Skoda Series i fa dos amb la Wild Wolf, que va estar dos anys en el menú estival. Andorra Turisme aposta per a aquest 2015 per una competició nova, més complerta, amb més varietat de perfils, que pretén duplicar el número de participants i per tant, també, el de turistes. Es diu Andorra Outdoor Games (AOG) i compren cinc esports diferents: a més de triatló hi ha duatló, BTT, trail i una crono de ciclisme. Naturlàndia serà l'epicentre d'aquest gran esdeveniment i es disputarà en una cap de setmana clau: el del 25 i 26 de juliol, aprofitant que de mitjan del setè més de l'any a mitjan d'agost hi ha una altra atracció turística com és el Circ du Soleil.

«Buscàvem un toc d'innovador que impulsés Naturlàndia i que tingués capacitat per acollir més gent. Coincideix amb Scalada i per tant, l'interès dels visitants potencials es pot multiplicar», va argumentar ahir el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku.

Així doncs, si l'Andorra Triatló tenia un sostre fixat en 850 corredors, els Outdoor Games tenen fins a 1.500 places. «Vindrà gent de referència com ara Núria Picas [recent campiona de l'Ultra Trail World Tour], José Antonio Hermida i Pau Zamora [referències de la BTT] o Marcel Zamora [triatleta] però el que busquem és combinar esport amb turisme i diversió en la família, en un entorn de muntanya ideal», va deixar clar el director de l'empresa organitzadora, WinSports.

Els Outdoor Games estan, doncs, dissenyats per als millors especialistes, i per això l'ideòleg dels circuits ha estat Eduard Barceló, però també per conèixer els atractius turístics de les muntanyes del Principat. De fet, el parc d'animals serà un producte estrella per als nens.

EL TRIATLÓ, LA PROVA ESTRELLA / 600 serà l'aforament limitat per al triatló, que serà el plat fort de la competició i tindrà un traçat molt similar al de l'Andorra Triatló. Es manté l'escenari del llac d'Engolasters per a la prova de natació, de 1.200 metres, mentre que els 36 quilòmetres de bici en carretera seran fins a la cota 2.000 a Naturlàndia i la cursa a peu, de 8,4 km., al Prat de Conangle.

Per als que vulguin evitar passar-se per l'aigua hi haurà una duatló limitada a 100 inscrits, amb 8,4 km. de cursa a peu, 42 km. de BTT i 4,4 més corrent.

Pel que fa al trail, tindrà dues modalitats limitades a 150 participants cadascuna. Una serà de 23 km. i 1.350 metres de desnivell positiu, i l'altra de 16 km. i 648 metres de desnivell creuant les crestes del Prat de Conangle. Paisatges espectaculars.

TRAIENT SUC AL COLL DE LA GALLINA / L'altra aposta forta es centra en els esports de dues rodes. Hi haurà curses tant de bici de muntanya com de carretera, traient suc a un port que es pot convertir en llegenda, com és el Coll de la Gallina, amb un itinerari curt d'11,8 km i 975 metres de desnivell, o un altre port que serà protagonista a la Vuelta 2015 com és el Coll de la Rabassa, amb 17,6 km. i 1.130 metres de desnivell.

En BTT, limitada a un màxim de 150 participants per modalitat, es presenten dos circuits realment durs: un de curt, de 50 quilòmetres i amb 1.922 metres de desnivell i un altre més llarg de 90 per 2.900. De nou al Prat del Conangle.

El pressupost que destina Andorra Turisme passa de 70.000 a 110.000 euros. El doble de gent per pagar una mica més. Més rendibilitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT