PUBLICITAT

Lluís, ara a per totes

  • Es classifica amb el 14è millor temps i en vuitens de final s'enfronta avui als locals Lueftner i Schairer, que és favorit, i al rus Dilman
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Marín, ahir a la meta de Kreischberg observant els cronos Foto: FAE

En aquesta estranya temporada per al boardercross, el corredors del circuit mundial del que forma part l'andorrà Lluís Marín s'ha topat de sobte amb els Campionats del Món. Amb la Copa del Món de Montafon suspesa i un calendari més que petit, la primera gran prova per a tots és ni més ni menys que els Mundials, així que toca creuar els dits i que la preparació sigui la idònia. Lluís Marín, l'opció andorrana, començarà avui els vuitens de final en el heat 5, i ho farà amb dos austríacs que juguen a casa, Markus Schairer i Julian Lueftner, i el rus Daniil Dilman. Les Finals arrenquen a les 11.45h.

Ahir es van disputar les qualificacions per conèixer els 32 corredors que serien avui a les Finals dels Campionats del Món d'SBX de Kreischberg i Lluís Marín es va classificar gràcies a una primera ronda en què va ser 14è. De les dues rondes que es disputaven, es classificaven 16 en la primera, i aquells que quedaven fora tenien la segona ronda per tornar a entrar entre els 16 primers per completar els 32 finalistes. Marín va assolir la classificació directament en la primera amb la 14a posició i un temps de 1min 01,39s. El millor temps en aquesta ronda va ser per a l'australià Alex Pullin amb 1min 00,06s, seguit per l'espanyol Lucas Eguibar (1min 00,35s) i l'italià Tommaso Leoni (1min 00,76s). Ahir hi competien fins a 52 riders de tot el món per les 32 places de les Finals.

MARÍN, «SERÀ UNA CARRERA COMPLICADA» / Lluís Marín no estava ahir massa content pel que havia fet en les qualificacions: «No estic gaire content perquè he fet una baixada amb un error que he comés en cada baixada que porto des que he arribat aquí». L'andorrà parlava de buscar el camí per rectificar aquesta errada: «M'agradaria corregir-ho per demà –avui per al lector– perquè per poder fer un bon resultat aquest error ha de desaparèixer». Va explicar, per això, on era aquest problema: «És la secció del segon i tercer peralt que m'està costant una mica, però demà –per avui– és la carrera i tinc temps per millorar». En tot cas, considera que no serà gens fàcil. «Sé que demà serà una carrera bastant complicada perquè hi ha zones del circuit que sols hi ha una línia bona, amb possibilitats d'avançament bastant complicades, però serà guerra i farem tot el possible per estar al davant».

EN EL HEAT 5 AMB DOS AUSTRÍACS / Preocupa que en vuitens Marín tindrà dos austríacs, país que acull els Mundials, i que un d'ells, Schairer, és dels favorits. Amb tot, el quadro inclou noms coneguts, perquè en quarts de final podria trobar-se amb Omar Visintin, Nick Baumgartner o Paul Vaultier, i en semifinals amb un Lucas Eguíbar que va fer el segon millor temps en les qualis d'ahir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT