PUBLICITAT

Pintat es decideix després de calibrar el suport a les parròquies

  • L'excònsol de Sant Julià de Lòria accepta liderar la candidatura nacional del liberals
  • El polític lauredià té plena llibertat per decidir el seu equip per competir a les generals
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pintat, durant la tradicional escudellada de la parròquia de Sant Julià, ahir Foto: TONY LARA

Liberals d'Andorra (Ld'A) va rebre dilluns al vespre la bona notícia. Josep Pintat, després d'avaluar el suport a les parròquies va donar el sí definitiu a encapçalar la candidatura. Una resposta que era molt esperada no només pels hereus del vell PLA, sinó també pels que seran els seus adversaris polítics. DA veu amb temor la presència d'un rival fort, i el centre-esquerra no pot dissimular certa satisfacció perquè la participació de quatre candidatures servirà per dividir l'altre espai polític, el centre-dreta.

El sí de Pintat era previsible. Unió Liberal (UL) ja s'havia compromès amb Ld'A, i faltava el patró d'aquest vaixell liberal que navega a velocitat de creuer. Ld'A va oficialitzar ahir la resposta afirmativa amb una nota molt concisa: «Josep Pintat ha donat una resposta afirmativa a la proposta que Liberals d'Andorra li havien formulat, fa algun temps, per encapçalar la llista nacional i, per tant, per a ésser el candidat a cap de Govern d'aquesta formació política».

En el comunicat s'explica que l'excònsol de Sant Julià de Lòria ha anunciat la seva decisió desprès d'haver visitat totes les parròquies i mantenir converses amb gent propera al projecte polític que encapçalarà».

La totalitat de les llistes liberals corresponents a les candidatures territorials, més la candidatura nacional al complet, seran presentades i proclamades formalment avui en el decurs d'un congrés extraordinari que se celebrarà a l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany.

Escudella / Pintat es va deixar veure ahir per la seva parròquia durant la Diada de Sant Sebastià. Feia dies que s'esperava la seva resposta, i no ha estat fins que ha comprovat que el projecte liberal té àmplies possibilitats a Ordino i, sobretot a la Massana, on Ld'A confia en esborrar la primacia de Demòcrates per Andorra (DA). De fet, una gran part dels simpatitzants de Ciutadans Compromesos (la plataforma que governa al comú massanenc) van expressar dilluns el seu suport als liberals, fet que ha fet encendre les alarmes a les files demòcrates. Pintat sap amb certesa que l'exsíndic Joan Gabriel treballarà per guanyar-se el vot massanec.

També a Ordino, veterans noms de la política com Enric Dolsa han mostrat públicament suport a Ld'A amb Pintat al capdavant. A Encamp Ld'A s'ha abonat a l'estratègia de recórrer a independents per augmentar les possibilitats de victòria, i compta amb la presència de Miquel Alís jr, fill de l'excònsol socialdemòcrata, sota la fórmula de Ld'A+independents, que es podria repetir també a Canillo.

A Sant Julià de Lòria està per decidir l'ordre del nom de la llista, que podria ser de Ld'A+UL o a l'inrevés. Un detall que és important en aquesta circumscripció és que segons els estatuts tots els militants d'UL són també militants de Ld'A.

llibertat per decidir / L'equip Pel que fa a la resta de parròquies queda per definir qui acompanyarà al president liberal, Jordi Gallardo, a Andorra la Vella. Fonts del partit van assegurar ahir que no hi havia cap llista tancada a les parròquies perquè hi ha canvis constants. Pel que fa a la candidatura nacional, les mateixes fonts van indicar que Pintat té la «plena postetat» per decidir el seu equip, tot i que des de l'executiva nacional de Ld'A es prefereix una llista renovada «que accepti el programa que hem treballat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT