PUBLICITAT

Pintat deixa clares les diferències amb el model fiscal del Govern

  • El candidat liberal és partidari de l'estalvi en les despeses públiques per afrontar la crisi
  • L'excònsol lauredià acusa l'executiu de Martí d'un excés legislatiu per «tapar els problemes»
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Membres liberals de la llista nacional al final de l'acte celebrat a l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes, ahir a la nit Foto: TONY LARA

Vista l'arrencada de Liberals d'Andorra (Ld'A) i de les primeres paraules del seu candidat, Josep Pintat, sembla clar que la reforma fiscal que ha impulsat el govern de DA serà una de les armes electorals d'aquesta campanya. No només va ser un dels retrets de l'excònsol de Sant Julià de Lòria, sinó que molts militants i simpatitzants que es van aplegar ahir al congrés no van poder evitar crítiques als nous impostos de la legislatura, i en especial a l'IRPF.

Ld'A va fer un acte a l'hotel Roc Blanc per validar la candidatura nacional, mentre que les territorials es faran públiques avui. Pintat va reconèixer les dificultats del partit a Canillo –que té dos representants a la nacional– i va assegurar que la resta estaven ahir a la nit tancades i que es treballava per tenir presència a totes les circumscripcions territorials.

En resposta als periodistes Pintat, que va rebre els ànims dels excap de Govern Marc Forné i Albert Pintat, no va estalviar retrets cap a l'executiu demòcrata, al que va acusar d'un excés legislatiu i d'apostar pels impostos en comptes «d'estalviar en la despesa pública». Per això, un dels seus reptes serà «canviar els tarannà dels darrers anys; s'han de fer canvis i descomprimir el paquet legislatiu». Unes lleis que va qualificar de «feixugues, molt tècniques i que s'han de revisar perquè generen incertesa i inseguretat jurídica». Com a exemple va detallar que en els darrers quatre anys el Consell General ha aprovat 152 lleis, mentre que a Espanya han estat 52.

CDI i reforma fiscal / Pintat va donar algunes pistes quan va dir que el seu equip està valorant i analitzant «els convenis de no doble imposició i la reforma fiscal». Per això va insistir en què el projecte que lidera passa per ajustar les despeses públiques i tindrà que decidir «la política fiscal que ha de generar creixement al país»

Ja en un plànol més personal el polític lauredià va reconèixer que la seva resposta afirmativa s'havia fet esperar perquè ja havia deixat la política activa i perquè tenia temes «personals i empresarials per tancar», però va assegurar que tenia la decisió presa i que tres mesos abans hauria adoptat la mateixa decisió de ser el candidat liberal, fent callar els rumors que s'han escampat en relació que la resposta de Pintat estava condicionada a determinats suports.

«Hi ha polítics que només saben dissoldre els problemes en un munt de lleis», va assenyalar en el seu discurs en una nova al·lusió a DA. Amb un to de realisme, Pintat es va dirigir a militants i simpatitzants afirmant que «queden anys difícils i complicats perquè la crisi econòmica no s'ha acabat», i va reivindicar la política com una eina «per resoldre els problemes». També en manifestacions a la premsa Pintat va exposar la seva voluntat de governar i d'aconseguir una majoria, i va descartar un «bloqueig» al Consell quan se li va preguntar sobre possibles pactes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT