PUBLICITAT

L'USdA prefereix els liberals abans que els demòcrates

  • El sindicat fixarà la consigna en cas de no votar a l'esquerra
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El secretari general de l'USDA, Gabriel Ubach, en una entrevista realitzada a la seu d'EL PERIÒDIC. Foto: TONY LARA

La Unió Sindical d'Andorra ( USdA) demanarà el vot pel Partit Liberal en les properes eleccions generals de l'1 de març en el cas que els electors es decantin per una formació de dretes, descartant a DA «per les polítiques d'extrema dreta que han practicat durant aquests darrers anys», segons va manifestar ahir el secretari general del sindicat, Gabriel Ubach.

Al respecte va indicar que la seva aposta són els partits d'esquerra, tot i que en principi no tenen intenció de decantar-se per cap de les dues forces progressistes que s'hi presenten, el Partit Socialdemòcrata que encapçala Pere López i el SDP que té com a candidat a Víctor Naudi.

Ubach va llançar tota l'artilleria contra els demòcrates tot assegurant que «han incomplert el seu programa electoral fugint del diàleg i el consens social, practicant una política d'oïdes sordes que no ha escoltat als agents socials». En aquesta mateixa línia va posar com exemple de promeses incomplertes la llei de vaga o la d'horaris comercials «ignorant-nos una vegada més». Per al líder sindical «Martí i Cinca recolliran el que han sembrat en aquesta legislatura i que no serà gens bo». Per això demanen que el nou executiu «no enganyi a la gent i que s'obri a la societat intentant complir les promeses electorals».

Davant la política «d'aquí mano jo» el sindicat considera necessari que el nou govern sortit de les urnes l'1 de març reobri les taules de negociació sobre aquells temes que encara resten pendents i que afecten molt directament als treballadors del país, com ara la regulació de la llei de la funció pública, el contracte laboral o el codi de relacions laborals.

QÜESTIONARI / Ubach va avançar que a partir del proper dilluns l'USdA enviarà un qüestionari a totes les formacions polítiques que es presenten a les eleccions en la línia de l'anterior de fa quatre anys en la que volen conèixer els seus fulls de ruta sobre els criteris i les diferències entre els treballadors del Govern, dels comuns i de les parapúbliques «per evitar crear funcionaris de primera o de segona».També se'ls hi consultarà sobre les seves intencions en relació a la llei de la Funció Pública. Una de les darreres batalles protagonitzades pels sindicats en aquest final de legislatura ha estat el projecte de llei qualificada reguladora del conflicte col·lectiu, que segons Ubach «limita i coacciona» el dret de vaga que, va assegurar, hauria d'estar garantit per la nova llei.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT