PUBLICITAT

El PS proposa crear un servei d'ocupació juvenil

  • Les empreses que contractin joves rebran ajudes de l'administració
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Mamadou durant la roda de premsa a la seu del PS, ahir. Foto: PS

La coalició d'esquerres formada pel Partit Socialdemòcrata, els Verds, Iniciativa Ciutadana i independents (Junts) va presentar ahir algunes de les mesures que recollirà el seu programa electoral centrades en els joves. L'encarregat de presentar-les va ser el número quatre de la llista nacional, Abou Ba, que va insistir en què un dels sectors més afectats per la crisi econòmica és el dels joves. Les poques oportunitats per entrar al món laboral i la precarietat un cop dins són alguns dels problemes més estesos. Abou Ba va destacar que per fer les seves propostes i elaborar el pla d'acció per la joventut, la coalició s'ha reunit amb joves de diferents àmbits perquè consideren que les propostes s'han de fer des d'una perspectiva juvenil i no «amb una concepció aduoltocràtica des d'un despatx», i va afegir que «ocupen el centre de les nostre prioritats, tenen la clau de la prosperitat i el dinamisme present i futur del nostre país».

Les propostes / Per aquest motiu, una de les propostes més destacades és la de crear un servei d'ocupació juvenil, independent del que funciona actualment que no distingeix per franges d'edat. Aquest nou servei inclouria una borsa de treball per a joves on s'hi recollirien les ofertes de feina, i un servei d'assessorament per ajudar a focalitzar esforços i orientar de cara a entrar dins el món laboral. Abou Ba va destacar que aquest ha de tenir un funcionament i una estructura «transversal», de forma que una de les opcions seria que els mateixos joves titulats i amb experiència siguin els orientadors.

Una altra de les propostes que va voler destacar la coalició és la voluntat d'establir plans de transició entre el món educatiu i el món laboral, de forma que les empreses ofereixin més oportunitats a l'hora de fer pràctiques, a través de convenis amb els centres de formació professional.

La darrera de les propostes principals que recollirà el programa electoral de cara a lluitar contra la precarietat laboral i la falta de treball entre els joves és la de crear un servei d'ajuda pels emprenedors, de forma que l'administració s'involucri més per generar noves oportunitats.

El que també es vol incrementar són les ajudes pels habitatges, millorant-les amb subvencions en comptes de crèdits. Abou Ba va afegir que es vol potenciar que els joves puguin ser independents, tant a nivell laboral com personal, fent una menció especial pels discapacitats i aquelles persones que viuen en risc potencial d'exclusió social. Abou Ba també va parlar d'altres propostes que recollirà el programa electoral per evitar, per exemple, el fracàs escolar. Per últim, des de la coalició es va criticar també la manca d'inciatives i canvis durant la legislatura de DA de cara a afavorir els joves.

Tot i que els projectes s'han fet després de mantenir reunions amb aquest col·lectiu i que les darreres enquestes indiquen que hi ha una majoria que se situen ideològicament al centre esquerra, des de Junts reconeixen que en falta que s'impliquin més en la vida política. Cal tenir en compte que hi ha més de 10.000 joves censats al país, el que representa aproximadament un 15% de la població total.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT