PUBLICITAT

Espot instal·la un telecadira que pot traslladar 2.200 persones hora

EL PERIÒDIC
ESPOT

Periodic
L?helicòpter transporta una pilona, dimarts passat Foto: ACN / MARTA LLUVIC

Gran Pallars, societat que gestiona les estacions d’esquí de Port Ainé i Espot des de fa tres anys, està ultimant les millores dels complexos hivernals de cara a la propera temporada. A Espot aquest dimarts va quedar col·locat un nou telecadira de quatre places. Aquest remuntador té una capacitat per a 2.200 persones hora i ha suposat una inversió de quatre milions. El nou telecadira substituirà dos telesquís i té una longitud de 1.070 metres i un desnivell de 380 metres. Pel que fa a la producció de neu artificial s’ha invertit 1,4 milions a Espot i 2,7 milions a Port Ainé. D’aquesta manera es garanteix poder esquiar amb 40 hores de fred. La inversió que s’ha fet per millorar les dos estacions és de nou milions.

Un helicòpter especialitzat en treballs de muntatge de torres i pilones ha treballat aquest dimarts a Espot per deixar col·locades les 11 pilones del remuntador, que tindrà 69 cadires de quatre places cadascuna. Joan Sala, responsable de Gran Pallars, ha explicat que aquest telecadira està adaptat tant per a esquiadors professionals com per a persones que s’inicien en aquest esport. Sala ha destacat les grans mesures de seguretat de què disposa. Ho ha exemplificat dient que la barra de seguretat un cop baixada no es pot obrir fins arribar al final del trajecte. Una altre aspecte important d’aquest remuntador és la gran resistència que té al vent.

Sala també ha explicat que, a més d’aquesta inversió, se n’han fet altres com els més de 4 milions en millora de la innivació artificial. Sala ha dit que queda cobert el 80% de l’estació, fet que representa que amb 40 hores de fred es garanteix la pràctica de l’esquí tant al 80% de les pistes d’esquí d’Espot com de Port Ainé, segons informa l’ACN.

DIA HISTÒRIC // Víctor Orrit, delegat del Govern al Pirineu, ha catalogat el moment de la col·locació de les pilones a Espot com un dia històric per molts amants de l’esquí. Segons Orrit aquesta era una vella reivindicació dels esquiadors. Per Orrit, amb aquest remuntador i la resta de millores tant a Espot com a Port Ainé s’augmenta la seguretat dels esquiadors i les prestacions donat que gaudiran d’una estació molt més moderna. Orrit ha destacat la voluntat del Govern català de que aquestes dues estacions tirin endavant pel bé de la economia de la zona i ha dit que en sis anys s’hi han invertit més de 21 milions d’euros

Gran Pallars lars està formada per un conglomerat d’empresaris i ajuntaments de la zona. Aquesta temporada serà la primera que funcionarà amb la família Viladomat d’Andorra com a accionista majoritari. Josep Cervós, president de Gran Pallars, ha destacat l’aposta dels empresaris per aquests complexos donat que són molt importants per reactivar l’economia de la zona durant la temporada d’hivern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT