PUBLICITAT

Fires i mercats són atractius turístics de l'Alt Pirineu i Aran

EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
La popular Fira de Sant Ermengol de la Seu, l?any passat. Foto: TONY LARA

Les fires i els mercats com a atractius turístics de l’Alt Pirineu i Aran, així es desprèn d’un estudi que ha encarregat l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) al Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya (CEDRICAT), que ahir va ser presentat en unes jornades per valorar l’estat de fires i mercats en el territori. El director de l’IDAPA, Arcadi Castilló, va destacar la «gran importància» que tenen fires i mercats com a espais «de relació i comunicació» entre els habitants del territori, més enllà de la funció comercial i «l’important» atractiu turístic que són pel Pirineu.

Fer una diagnosi i radiografia del sector en el territori, propiciar un debat entre els diferents actors que participen en fires i mercats i proposar una sèrie de propostes d’actuació conjuntes de cara al futur, són els objectius que s’ha plantejat l’IDAPA a l’hora de preparar les jornades dedicades a les fires i els mercats, va explicar Castilló a l’ACN.

Durant la jornada, a més de presentar l’estudi realitzat, es faran diferents taules rodones en les que organitzadors de fires i mercats i participants parlaran de la seva dimensió econòmica i buscaran formes de treball comú per revaloritzar el sector.

La tècnica del CEDRICAT que ha elaborat l’estudi, Montse Carbonell, va explicar que l’inform ha revelat que les fires pirinenques «no es diferencien» de les de la resta del territori, pel qual s’hauria de buscar una singularitat que les fes úniques, i que desapareixen les fires tradicionals que eren ramaderes o es transformen en fires multisectorials. En aquest sentit, Carbonell va apuntar que en els últims cinc anys s’han creat set fires noves al territori, el que demostra la bona salut del sector.

En relació als mercats, diu Carbonell, «tendeixen a disminuir» ja que es redueixen tant el nombre de parades com de compradors. I Carbonell va afegir que «molts es canvien» al cap de setmana per tal d’atraure el turisme.

SANT ERMENGOL / Precisament, el conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, l’urgellenc Jordi Ausàs, inaugurarà demà dissabte la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Acompanyaran al conseller Ausàs, l’alcalde de la ciutat; Albert Batalla, i la primera tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Teresa Casassas, entre d’altres autoritats municipals i de la comarca.

La inauguració tindrà lloc a les 11 del matí al recinte firal del Dr. Peiró, espai on s’ubica la tradicional Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que aquest any ja celebra la setzena edició.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT