PUBLICITAT

Els pares de l'escola rural de Ger reclamen el professor que els falta

  • El centre escolar ha passat de 34 alumnes l'any passat a tenir-ne 48 en aquest curs
EL PERIÒDIC
GER

Periodic
Els alunmes de l'escola de Ger surten del recinte, ahir Foto: ACN / FERRAN GARCIA

L’ Associació de Pares i Mares d’Alumnes (AMPA) de l’escola rural de Ger (Cerdanya) han començat una campanya per aconseguir un cinquè docent per a l’escola dels seus fills. Aquest any el centre ha guanyat 14 alumnes i li correspondria un mestre més, però Educació no ho té previst, de moment. La presidenta de l’AMPA, Laura Uribe, va explicar ahir que l’única informació que han rebut per part del Departament ha estat a través de l’equip docent de l’escola i que els han dit que «no hi ha quota» per a un altre mestre, resposta que els pares interpreten «com que no hi ha diners per pagar-lo».

Els pares de l’escola de Ger han començat una campanya per aconseguir un cinquè mestre. Aquest curs el centre ha crescut amb 18 alumnes passant de 34 nens l’any passat als 48 que té actualment. Segons els ràtios establerts per Educació, amb aquest nombre d’alumnes l’escola hauria de tenir un professor més a les seves aules, passant dels quatre metres que té a cinc professors, però de moment, segons els pares, el Govern no li vol atorgar el nou docent.

Uribe va recordar que el mateix departament va donar suport a l’ampliació del centre, que s’ha fet aquest estiu, i ha obert una nova línia de transport escolar que porta els nens de Meranges, Gírul i Gréixer a l’escola de Ger. És per això que ara no entenen la negativa a incorporar un nou professor per fer front a aquest increment d’alumnes.

CARTA / L’AMPA ha dirigit una carta als serveis territorials d’Educació per demanar que s’atenguin les seves reclamacions, però encara no han rebut resposta. Uribe diu que si no reben resposta aviat o «no compleixen les lleis que ells mateixos estableixen» es mobilitzaran ells i els nens i no descarten talls a carreteres o al túnel del Cadí. Desde l’AMPA també es denuncia que els canvis han afectat als seus fills, ja que s’han quedat sense sortides fora de l’escola i sense setmana blanca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT