PUBLICITAT

Vaquèira estrenarà un telecadira desembragable de sis places

  • El nou equipament per a la temporada ha suposat una inversió de 6,5 milions d'euros
EL PERIÒDIC
VIELLA

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

L’estació d’esquí de Vaquèira Beret treballa, de cara a la temporada vinent, en la construcció d’un nou telecadira desembragable de sis places anomenat Jorge Jordana, que unirà la zona d’Orri amb el Cap de Vaquèira. És la primera vegada que es podrà accedir a la cara nord amb un sol remuntador. El seu funcionament permetrà descongestionar altres zones de l’estació. El cost del telecadira és de 6,5 milions d’euros i la inauguració està prevista per a principis de desembre. L’estació també obrirà cinc noves pistes i tres nous itineraris que sumaran un total de 120 quilòmetres de pistes. La inversió que Vaquèira Beret ha fet en altres millores ha estat de 4,5 milions d’euros.

Entre les novetats amb què es trobaran els esquiadors també destaca la revisió a fons de tres cafeteries, Beret, 1800 i 2200 i la remodelació del Pàrrec d’Orri, que ara tindrà dos ambients. S’han substituït dues màquines trepitjaneu per altres amb major capacitat de trepitjat i sistema de GPS. S’ha ampliat un 25% el pàrquing d’Orri, ja que es preveu una major afluència en aquesta zona.

Vaquèira Beret, encara en temps econòmicament difícils, manté la seva línia inversora, fet que li permet seguir sent l’estació espanyola de referència. Té el major domini esquiable d’Espanya (1.922 hectàrees) així com la major oferta d’allotjament (33.000 llits) i la major capacitat d’esquiadors (pot acollir 17.647 esquiadors simultàniament sense cues), informa l’ACN.

ESPOT // També a l’Alt Pirineu, Gran Pallars, societat que gestiona les estacions d’esquí de Port Ainé i Espot des de fa tres anys, està ultimant les millores dels complexos hivernals de cara a la propera temporada. A Espot aquest dimarts ha quedat col·locat un nou telecadira de quatre places.

Aquest remuntador té una capacitat per a 2.200 persones hora i ha suposat una inversió de quatre milions d’euros. El nou telecadira substituirà dos telesquís i té una longitud de 1.070 metres i un desnivell de 380 metres. Pel que fa a la producció de neu artificial s’ha invertit 1,4 milions a Espot i 2,7 a Port Ainé. D’aquesta manera es garanteix poder esquiar amb 40 hores de fred. La inversió que s’ha fet per millorar les dos estacions és de 9 milions.

Gran Pallars està formada per un conglomerat d’empresaris i ajuntaments de la zona. Aquesta temporada serà la primera que funcionarà amb la família Viladomat d’Andorra com a accionista majoritari. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT