Millora infructuosa

La selecció es posa per davant però Xipre remunta just abans del descans i en la represa sentencia

Per JOAN JOSEP BLASCO

Dossa Junior salta sobre Cristian per rebutjar el perill en l’àrea xipriota.
Dossa Junior salta sobre Cristian per rebutjar el perill en l’àrea xipriota. | EMILIO PRENAS
Una nova derrota (1-3), però completament diferent a la de fa uns mesos, quan al novembre Andorra va perdre de forma estrepitosa amb una maneta a Nicosia. Aquesta vegada la imatge de la selecció va ser molt més competitiva, presentant una proposta amb més intensitat i més atractiva.

L’onze inicial va portar sorpreses. No només perquè Lima es va quedar a la banqueta, ja que acabat de sortir d’una lesió no està en la millor forma, sinó per l’entrada de joves com Rebés i Aaron. Precisament aquest últim va ser protagonista. No s’havia complert encara el segon minut que una pilota que li arribava i Dossa Junior al provar de treure-li es marcava en pròpia porteria. Els xipriotes no s’ho esperaven. A base de toc, sense presses, van buscar porteria, però es trobaven amb una defensa al davant ben posicionada. Al minut 14 una passada entre línies de Christofi la rebia Mytidis per encarar en solitari a Pol i superar-lo amb un xut ras creuat.

L’empat no va afectar els andorrans, que seguien seriosos sobre el camp. I a més gaudien de més ocasions que el rival. En la sortida de córner en van tenir dues quasi de consecutives. En un refús li arribava l’esfèrica a Ayala, que des de fora de l’àrea rematava tal i com li venia, amb el cuir escapant-se al costat del pal. Poc després utilitzant l’estratègia Cristian es quedava amb una pilota morta que Giorgallidis rebutjava amb problemes. Després d’uns minuts amb el joc més calmat, Xipre va prémer l’accelerador en els instants finals. Marc Garcia, enganxat al primer pal en un córner, salvava sobre la línia el segon gol visitant. Era el minut 44. Makridis feia lluir Pol amb un xut creuat que el porter enviava a córner, i en la sortida d’aquest Mytidis, tot sol, marcava amb una rematada de cap.

Si la primera part acabava malament, la segona començava igual, tot i que inicilament es va redreçar la situació. L’àrbitre xiulava un penal de Vales. Dossa Junior s’encarregava de xutar-lo, però Pol li va encertar la direcció per aturar-lo. El defensa xipriota veritablement va tenir un dia nefast. Per veure el tercer no es va haver d’esperar gaire. En una jugada per banda esquerra Makridis assistia a Christofi, que rematava sobre el cos de Marc Garcia. La pilota quedava morta i Mytidis marcava a plaer, amb Pol al terra lluny del seu abast. El mateix Mytidis amb una rematada de cap va provar de fer el quart. La selecció no tenia les mateixes idees que havia mostrat en el primer període, mentre que els xipriotes tocaven i tocaven però els hi mancava profunditat. Koldo Álvarez va fer entrar a Lima per canviar el dibuix tàctic, fent-lo jugar avançat, però no va tenir l’efecte esperat.

28 preconvocats / La selecció sub-21 disputa dimarts vinent a l’Estadi Comunal el tercer enfrontament de la fase de classificació per a l’Europeu de la categoria. El seleccionador, Justo Ruiz, va realitzar una preconvocatòria formada per un total de 28 jugadors: Víctor Silverio, Alberto Usubiaga, Francisco Pires, Jesús Rubio, Marc Rebés, Claudi Bové, Cristian Sánchez, Max Llovera, Aleix Viladot, Brian Mengual, Joan Cervós, Francisco Pomares, Raimon Costas, Luis Miguel Teixeira, Cristian Garcia, Marc Ferré, Albert Reyes, Àlex Villagrasa, Aleix Bové, Jordi Aláez, Víctor Calviño, Ricard Llovera, Brian Teixeira, Alexandre Martínez, Aaron Sánchez, Andreu Matos, Jorge Pinto i Gabriel Fernandes.