PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Universitat de les Valls reprendrà l’activitat al febrer

La Policia tindrà noves trituradores per destruir la documentació

Per E. J. M.

Entrada de l’antiga facultat d’odontologia de la Universitat de les Valls.
Entrada de l’antiga facultat d’odontologia de la Universitat de les Valls. | ÀLEX LARA
La Universitat de les Valls (UdV) disposarà d’un nou emplaçament el mes que ve i reprendrà l’activitat acadèmica el febrer del 2016 impartint titulacions pròpies en l’àmbit de l’odontologia. El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ho revela en la resposta escrita publicada ahir al Butlletí del Consell General arran d’una pregunta de la consellera Sílvia Bonet.

El ministre especifica que quan la UdV tingui una nova ubicació «el rector també ha de presentar una memòria justificant que les activitats que hi desenvoluparà s’emmarquen en el que preveu la Llei 23/2008 i especificant el desenvolupament de la seva activitat en els propers anys. En aquest moment, el Govern valorarà si ha d’emprendre mesures complementàries».

Segons la justificació governamental, «la UdV incompleix els requisits per oferir la titulació oficial de Màster en odontologia, però això no implica l’aturada parcial o total de les activitats. La UdV és una institució d’ensenyament superior de caràcter privat que pot oferir formacions en l’àmbit de l’odontologia ja siguin titulacions estatals o pròpies». Ara bé, Jover ha subratllat que «l’aprovació del Govern i la publicació al BOPA del pla d’estudis és l’element que atorga el caràcter estatal a un pla d’estudis». Com que no era el cas del Màster en odontologia que impartia fins fa uns mesos la UdV, el Govern va aplicar la legislació i va acordar retirar l’oficialitat del títol.

Destrucció de documents policials / D’altra banda, el Butlletí del Consell General respon a una pregunta del conseller Gerard Alís sobre la gestió dels arxius de la Policia ja que a principis de setembre es van trobar al carrer paperassa policial escampada pel carrer. Els documents estaven a la brossa però el vent els va escampar. La resposta indica que «des del mateix dia en què van tenir coneixement dels fets i de forma provisional, tota la brossa del departament de Policia es trasllada al Centre de Tractament de Residus pel propi personal de manteniment, que en verifica la destrucció correcta».

El personal també té ara l’obligació «de destruir amb les trituradores que hi ha a cada planta de l’edifici tots els documents que continguin informació de caràcter policial i que calgui llençar» i, a més, té prohibit «que aquests documents s’estripin manualment i es dipositin a les papereres dels despatxos». De fet, ja s’han demanat noves trituradores de paper «amb una major capacitat i fiabilitat en la destrucció dels documents».
Les mesures es van prendre després de l’episodi i ja s’ha començat a estudiar l’elaboració de protocols per destruir part dels documents i establir quant de temps han de ser custodiats i arxivats. Fins ara no s’havia destruït gairebé mai documents originals però l’arxiu s’està quedant sense espai i cal fer lloc.

Un nou ús per a Casa Parramon

Casa Parramon, un immoble ubicat a la Massana que és un bé patrimonial de l’Estat, està en desús des de l’any 2012 i el conseller Carles Naudi d’Areny-Plandolit ha preguntat quin ús se’n pensa fer. L’Executiu li ha respost que, ara per ara, no hi ha cap plantejament al respecte però ha recordat que el cap de Govern va anunciar en el Debat d’Orientació Política que la voluntat és «donar un ús eficient als béns patrimonials de l’Estat» i, per tant, «Casa Parramon i la parcel·la adjacent han de ser objecte del mateix procés de reflexió». Casa Parramon és un edifici d’habitatges dels anys 60 que es volia convertir en Escola Andorrana de Primera Ensenyança de la Massana però l’estructura no permet l’ús de més de 20 persones de forma simultània en les tres plantes de l’immoble.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT