PUBLICITAT

PARÍS

Jover defensa l’educació com a «eina transformadora»

El ministre intervé en la 38a Conferència General de la Unesco

Per EL PERIÒDIC

Eric Jover en la seva compareixença d’ahir a la Unesco.
Eric Jover en la seva compareixença d’ahir a la Unesco. | PH. S. MSADEK
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha intervingut en la 38a Conferència General de la Unesco que va tenir lloc ahir a París. Jover va parlar dues vegades: l’una, en el Debat General, i l’altra, en la reunió d’Alt Nivell en matèria d’educació, en la qual va subratllar «la importància de l’educació com a eina transformadora de la societat». Jover es va desplaçar a París acompanyat de l’ambaixadora de França a Andorra, Cristina Rodríguez, i amb el director de Sistemes Educatius i Serveis Escolars, Marc Jover.

Jover, en nom d’Andorra, va donar suport a la declaració d’Incheon, que dibuixa una perspectiva de l’educació fins al 2030 i va ser aprovada en el Fòrum Mundial d’Educació el passat mes de maig. També va manifestar el seu suport a l’agenda 2030 en matèria de desenvolupament sostenible acordada en l’assemblea general de les Nacions Unides el passat mes de setembre. El ministre va puntualitzar que la majoria de temàtiques tractades a la Unesco tot i ser globals necessiten un tractament local.

El ministre d’Educació va insistir en la necessitat de mantenir l’educació al marge de conjuntures econòmiques negatives i de promoure el dinamisme de les estructures educatives a fi d’adaptar-les en cada moment a les demandes de la societat.

Particularitats d'Andorra / Jover també es va referir a les especificitats d’Andorra com són els valors inclusius propis de l’estructura educativa andorrana, la diversitat de sistemes educatius o la diversitat cultural existent en la nostra societat. La diversitat, segons va explicar el ministre, «promou una societat plural» tot i que va matisar  que «és important bastir-la al voltant d’una cultura pròpia que ajudi a cohesionar-la i, per això, és tan important promoure la llengua i altres aspectes del patrimoni cultural sigui material o immaterial com a eixos vertebradors».

El ministre Jover també va voler exposar que en el marc de la diversificació de l’economia i el procés d’obertura que està coneixent Andorra és «imprescindible mantenir la inversió en el capital humà, sigui en educació inicial, o al llarg de la vida, en la formació professional o universitària, amb la finalitat de maximitzar les oportunitats associades amb aquestes iniciatives».
La Conferència General de la Unesco, que reuneix representants de 195 estats, se celebrarà per establir les línies de treball per als pròxims dos anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT