PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els veïns titllen l’oferta de la Comella de «poc democràtica»

La plataforma contra l’heliport exigeix explicacions al Comú

Per E. J. M.

Reunió del veïnat de la zona de la Comella celebrada aquest cap de setmana.
Reunió del veïnat de la zona de la Comella celebrada aquest cap de setmana. | Plataforma veïnal d’oposició veïnal a l’heliport de la comella
Quina base democràtica té que quatre senyors ofereixin els terrenys sense passar pel Consell de Comú d’Andorra la Vella?», es preguntava ahir indignat un dels membres de la Plataforma veïnal d’oposició a l’heliport de la Comella, Josep Guitart. Els residents de la zona de la Comella, on hi ha moltes opcions que el Govern decideixi ubicar l’heliport, lamenten i exigeixen explicacions a l’actual govern comunal, liderat per Jordi Minguillón –que opta a la reelecció el 13 de desembre–, sobre perquè «quatre senyors del Comú van lliurar els terrenys sense cap acord comunal», va insistir.

Aquest cap de setmana, la plataforma s’ha reunit amb una colla de veïns de la zona per exposar-los la situació i consensuar noves accions. De moment, el veïnat ha decidit continuar amb la recollida de firmes tot i que ja en tenen 900. Les signatures es poden aportar en tres comerços col·laboradors de la parròquia (Merceria Lídia, Farmàcia el Cedre i la botiga El teu estil), però, a més, «sol·licitarem poder-nos situar en un lloc públic, a prop de la plaça del Poble, per continuar recollint-ne», va puntualitzar Guitart. «Mentre no es pronunciï ningú, seguirem recollint firmes», va afegir.

El representant veïnal va comentar que estan «molt indignats amb el Comú actual». El passat 1 d’octubre, un grup de veïns va reunir-se amb el cònsol Minguillón i li van entregar una carta amb 393 suports de ciutadans de la parròquia en què li demanaven que donés explicacions de quina manera el Comú va procedir a oferir els terrenys de la parròquia al Govern. «Quina és aquesta democràcia?», va clamar Guitart. «Continuarem recollint firmes fins que no es descarti la Comella com a lloc per ubicar-hi l’heliport», va assegurar.

SUPORT DE L’OPOSICIÓ / Mentre els veïns esperen que Minguillón mogui fitxa i els doni alguna explicació, els altres partits que aspiren al govern comunal ja s’han apuntat al carro de l’oposició a l’heliport i han garantit que la infraestructura viària no anirà a la Comella. A les ja conegudes posicions d’SDP i PS s’hi ha sumat ara l’opinió de la candidata de Demòcrates per Andorra, Conxita Marsol. Minguillón es presenta en una coalició formada per Cd’I +Liberals.

El suport als veïns es pot considerar electoralista? Ja són gairebé un miler les firmes recollides contra l’heliport a la Comella i, per tant, sumar-se a l’oposició veïnal pot sumar vots. Amb tot, Guitart va descartar fer-ne una valoració electoralista i va convidar tothom a extreure’n les seves conclusions.

ÚNICA OFERTA / A mitjans de l’any 2013, l’aleshores ministre d’Economia i d’Ordenament Territorial, Jordi Alcobé (ara només d’Ordenament Territorial) va rebre una única proposta per ubicar l’heliport nacional d’Andorra. L’única oferta la va presentar el Comú d’Andorra la Vella, aleshores liderat per Rosa Ferrer, i va ser el terreny de la Comella. Cap dels altres comuns va respondre a la crida d’Alcobé. El Govern de seguida va veure amb bons ulls la proposta de la Comella tot i que va aclarir que caldrien uns informes tècnics d’experts en aeronàutica. Els informes ja haurien d’haver estat anunciats però s’estan fent esperar, fet que s’ha interpretat com una maniobra electoralista.

El veïnat de la zona de seguida es va manifestar en contra de la proposta perquè considera que el terreny està massa a prop de cases habitades i de l’alberg. A més, argumenta que l’àrea de la Comella ja està prou degradada amb la presó i el centre de tractament de residus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT