PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

20 anys del grup ‘Casa de Portugal’

El conjunt folklòric, constituït el 1996, nomena el nou equip directiu pels proper període biennal

Per MARISA DA COSTA

Els components de la nova junta directiva del Grup de Folklore Casa de Portugal.
Els components de la nova junta directiva del Grup de Folklore Casa de Portugal. | EL PERIÒDIC
Corria el primer de maig de 1996 quan naixia al Principat el Grup Folklore Casa de Portugal, erigint-se com una de les iniciatives pioneres per a la integració d’un col·lectiu que ja aleshores començava a arrelar-se i créixer com una de les comunitats estrangeres amb major representació al país. Per tal de celebrar la ja més que consolidada constitució de la institució i amb motiu del compliment de dues dècades d’ençà la seva creació, el grup dansaire ja prepara tot un plegat d’activitats de cara a l’any vinent.

L’encarregada de supervisar l’organització del ventall d’activitats de què periòdicament es responsabilitza l’agrupació, recau sobre la recentment constituïda Junta directiva de l’associació. El grup de folklore acaba de renovar pels propers dos anys el seu equip directiu, l’ens responsable de coordinar les activitats de la col·lectivitat, autònoma i amb estatuts propis. La nova executiva, composada per vuit dones i tres homes amb Tomas Pires al capdavant i amb la presència de nombroses joves, tindrà el paper, a partir del proper mes de gener, de presentar un conjunt d’iniciatives commemoratives del vintè aniversari de fundació del Grup. La iniciativa més ambiciosa, el festival ‘Danses del món’.

Activitats multiculturals

Anualment i calendaritzades de manera que es reparteixin en el transcurs de l’any, la iniciativa del Grup Folklore Casa de Portugal dreça al Principat tot un seguit d’activitats amb caràcter multicultural acollidores de nombrosos assistents. Si bé no es deixarà de costat la preparació que tradicionalment i des d’anys enrere es destina des de l’agrupació a esdeveniments com el Festival de folklore ibèric o la seva participació en esdeveniments internacionals, per exemple, enguany i amb el vintè aniversari a la vista, la voluntat és celebrar a nivell andorrà un festival de Danses del món, amb el grup Casa de Portugal com a amfitrió.

Així, a més de propostes culturals com les Janeiras –amb què els membres del Grup visiten les llars i comerços porta a porta per desitjar un bon any– o el Mercat Tradicional O Feirão, que recrea a la Plaça Guillemó un mercat d’inicis del segle vint amb productes lusitans, la nova junta directiva ja treballa en dues propostes per commemorar les seves dues dècades, al mes de maig. La primera, la visita a Andorra d’un artista portuguès per amenitzar una festa popular destinada a tota la societat andorrana. D’altra banda, la realització d’un Festival de folklore internacional diferent dels presentats fins, ara amb presència únicament d’agrupacions de la Península Ibèrica.

Amb tot, el Grup folklore, amb seu al número 10 de la carretera de la Comella, vol continuar sent un representant de la cultura tradicional portuguesa al Principat i contribuir amb les entitats andorranes en l’oferta cultural al país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT