PUBLICITAT

ORDINO

Ordino tanca el 2015 amb un superàvit d’1,4 milions d’€

El cònsol recorda que s’està fent un pla per a Arcalís a deu anys vista

Per EL PERIÒDIC

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ahir.
El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ahir. | ANA/C.G.
Ordino ha tancat l’exercici del 2015 amb uns ingressos d’11,9 milions d’euros i amb unes despeses de 10,4 milions, per tant, el superàvit és d’1,4 milions d’euros. L’oposició, però, considera irreal la xifra perquè està «maquillada» pel cànon de 935.000 euros que el Comú d’Ordino ha de cobrar de Secnoa –la societat explotadora d’Arcalís– i que «sempre acaba condonant», va exposar la consellera liberal, Eva Choy, durant la sessió de consell de comú celebrada ahir. Per defensar la introducció del cànon en els ingressos, la consellera de Finances i Pressupost, Maria del Mar Coma, va argumentar que els permet «tenir un sostre d’endeutament més alt» i poder complir amb la Llei de finances comunals, segons informa l’ANA.

UN PLA DE DEU ANYS / El cònsol major, Josep Àngel Mortés, va reconèixer que Arcalís segueix sent un problema per a les finances comunals i, per aquest motiu, el comú s’ha posat a treballar en un master plan per a l’estació. El pla ha de permetre anar minvant les inversions que ha de fer anualment el comú ja que l’objectiu és que l’estació «sigui autosuficient». El pla és a deu anys vista i estarà enllestit abans d’acabar l’any.

Quan el pla estigui aprovat, el pas següent serà estudiar com poden entrar inversors privats o com finançar l’estació mitjançant el suport dels bancs. Mortés va subratllar que no es pot «obrir un concurs públic si no estan definides les inversions». Les conselleres de l’oposició ho van criticar perquè encara no s’han establert les bases per obrir un concurs públic per captar inversors per a l’estació d’Arcalís.

D’altra banda, la minoria va lamentar que l’auditoria feta el 2015 a la Mancomunitat del Comú d’Ordino conté disfuncions, perquè no està complint amb les obligacions tributàries. Choy va assegurar que no s’ha «identificat la seva forma jurídica». Mortés va admetre la crítica i va avançar que els comuns i el Govern treballen en la llei de col·laboració que definirà la personalitat jurídica de les mancomunitats.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT