PUBLICITAT

Andorra la Vella

Verdú diu adeu a la temporada després d’una nova lesió al genoll

Gutiérrez es perd la Copa del Món de Courchevel i Courrieu també s’acomiada d’aquest curs esportiu

Per Miquel López-Egea

L’esquiador Joan Verdú a la seu de la Federació Andorra d’Esquí, ahir.
L’esquiador Joan Verdú a la seu de la Federació Andorra d’Esquí, ahir. | Maricel Blanch

Joan Verdú es perdrà tota la temporada després del trencament del lligament creuat anterior en la primera mànega del gegant de la Copa d’Europa d’Andalo. L’esquiador andorrà estarà entre sis i vuit mesos de baixa i podria passar per quiròfan un cop s’hagin realitzat les proves i els estudis pertinents. Aquest accident se suma a les lesions de Mireia Gutiérrez, que es va trencar el primer metacarp de la mà esquerra i es perdrà la Copa del Món de Courchevel, a la de la Zoe Ramírez, que es va trencar la clavícula,  i a la de Kevin Courrieu, que té la mateixa lesió que Verdú al genoll dret i també ha de dir adeu a la temporada. 

D’aquesta manera, la Federació Andorrana d’Esquí està passant per un moment nefast i l’objectiu de poder competir a les Finals de la Copa del Món de Grandvalira està més lluny que mai. 

En aquest sentit, el director tècnic de la FAE, Carles Visa, va explicar que «no ens agrada gens donar aquestes notícies però formen part de la duresa del nostre esport, ja que el tema de les lesions està associat a l’esquí d’alta competició». «Això suposa un cop dur i ens allunya dels objectius perquè Verdú ha de posar punt final a la temporada», lamentava i afegia que això «afecta el funcionament del grup».

En aquest context, Bernat Escoda, metge de la FAE, va informar que la lesió «s’ha produït just després de sortir-ne d’una altra quan va caure molt malament i aquest cop, ha repetit lesió però amb conseqüències de més gravetat». Així, va assegurar que el tractament és llarg i complicat i que la decisió de passar per quiròfan depèn de l’esquiador, «però en cap cas podria escurçar el termini de recuperació d’entre sis i vuit mesos». «Hem de veure si fem un tractament més conservador, com la darrera vegada, o si el fem més agressiu amb tractament quirúrgic, però s’ha de fer bé i no hi ha manera d’escurçar-lo», aclaria. 

Així mateix, visiblement afectat, Verdú va explicar en una solemne roda de premsa que «va fer una sortida agressiva» i que «a la part final vaig caure i vaig notar dolor al genoll». «Ara necessito uns dies per assimilar-ho i centrar-me en la recuperació, és una pena perquè estava a molt bon nivell», manifestava.

«M’agafa desprevingut, per sorpresa, no m’ho esperava, costa digerir-ho i és molt dur de pair, però ja sé com va la cosa», asseverava i reiterava que «la caiguda, si la mirem en vídeo, és lletja». 
Per altra banda, Visa va recordar que «l’impacte de les lesions és més dur per a nosaltres que per a nacions més grans» i va destacar que la federació ha decidit que Gutiérrez no competeix a Courchevel «perquè no volem que ho faci a mig gas». «Si lluitem, ha de ser per fer un bon resultat i ara per ara, no estem preparats, i per tant preferim esperar que passi el Nadal». De cara a les finals, va assegurar que «tenim corredors bons».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT