PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Baixes que faran patir

El MoraBanc Andorra viatja a Bilbao amb Clark però no podrà comptar amb Tyson, Sy i Diagne per lesió

Per Anna Ribas

El MoraBAnc Andorra durant un partit d'aquesta temporada.
El MoraBAnc Andorra durant un partit d'aquesta temporada. | Martin Imatge

És evident que les baixes mai arriben en un bon moment, però, si es pogués evitar un moment de la temporada, de ben segur que Ibon Navarro hauria escollit quan s’està a punt de decidir quins equips disputaran la Copa del Rei. «Ara hem de demostrar que som un equip», sentenciava el tècnic. El conjunt va viatjar ahir a Bilbao amb les baixes de Tyson Pérez i Bandja Sy. Una llista a la qual es va afegir a última hora el nom de Moussa Diagne. Així doncs, l’enfrontament d’aquest vespre a les 20.30 hores contra el RETAbet Bilbao suposarà un repte en majúscules pel MoraBanc Andorra, que no podrà disposar dels jugadors amb més intensitat defensiva i energia en el rebot. 

Daniel Clark, Alexis Bartolomé i Rai Carrasco han viatjat amb l’equip a Bilbao per pal·liar les baixes

Per intentar pal·liar les baixes, el club va fitxar abans d’ahir Daniel Clark, segons Navarro, el britànic «està bé però sense ritme de competició. Ens ajudarà en el que pugui però no li podem demanar massa. Amb dos entrenaments, que a més van ser per preparar el partit de Bilbao, només ens podrà ajudar una mica». «Crec que és un jugador que pot estar en la posició de 4 i en la de 5», afegia. D’altra banda, el club comptarà amb Alexis Bartolomé i Rai Carrasco del B.

El missatge del vestidor

Així doncs, Navarro va explicar que «Moussa no pot viatjar amb l’equip. Encara té aquests dolors a la cama esquerra, per la zona del peroné, que no li permeten jugar còmode. Li hem fet unes proves però estem esperant els resultats. Esperem que la setmana que ve puguem saber-ne alguna cosa més». «Està clar que ara mateix el Moussa, el Bandja i el Tyson són els tres jugadors que més aporten pel que fa a l’energia, defensa i rebot. Tot això ho ha de compensar l’equip, no només el Daniel que acaba d’arribar. Tot l’equip ha de fer un pas endavant i intentar suplir aquests factors on estic segur que patirem sense ells», va destacar.

Navarro: "Moussa, Bandja i Tyson són els que més aporten quant a energia, defensa i rebot. Ho hem de compensar"

En la mateixa línia, va subratllar que «no trobarem a faltar un tirador o coses que depenen del talent, sinó factors que depenen de l’energia, la concentració, l’esforç, la intensitat... Crec que tots han de donar un extra i que ho poden fer encara que siguin característiques que no tenen tots els jugadors. Està clar que patirem però ho podem fer bé». En ser preguntat sobre si les baixes el farien modificar el seu estil de joc, va puntualitzar que «potser ens interessa un partit una mica diferent però la baixa de Moussa és molt recent i no podem canviar-ho tot. L’equip ha pres una línia de joc i de treball, i crec que no és una bona idea canviar-ho. Hem de ser fidels al que hem fet en els últims dos mesos tot i no disposar d’ells tres».

El repte

Així doncs, de cara al duel d’avui, el repte serà «jugar de la nostra manera. Hem de ser el mateix equip, agressiu en defensa i en atac, que vol córrer sempre que pot. El Bilbao, deixant de banda el Saragossa, és l’equip revelació. Van pujar l’any passat amb jugadors de la Leb i han demostrat que són jugadors de bàsquet i que juguen molt bé. L’Àlex els fa jugar d’una manera molt intel·ligent i explota les seves virtuts. Considero que són molt competitius, especialment a casa, perquè tenen l’energia de la seva gent. És un repte anar a Bilbao i jugar com volem fer-ho».

Hannah: «El Bilbao ho està fent bé. Hem de sortir amb molta energia, controlar el rebot i mantenir la concentració»

Per la seva part, Clevin Hannah va destacar que «tenim un parell dels nostres jugadors principals de baixa i sabem que serà un partit difícil. El Bilbao ho està fent molt bé aquesta temporada i sabem que hem de sortir a la pista amb molta energia, agafar els rebots i mantenir la concentració durant 40 minuts». «Espero un partit molt complicat perquè tenen un bon equip i juguen dur, ens hem de centrar des del primer minut per fer una bona arrencada i sobretot estar atents en el rebot perquè no tindrem Moussa, Tyson ni Bandja, i serà la manera de tenir opcions de guanyar. També haurem de ser agressius».

L’aturada de l’EuroCup

D’altra banda, cal tenir en compte que els jugadors han tingut una aturada de dues setmanes a la competició europea i, segons Hannah, aquest fet ha estat positiu: «Crec que l’aturada d’EuroCup ha anat molt bé perquè teníem algunes lesions que hem pogut tractar. A més, hem pogut estar a casa i descansar». Quant a la nova incorporació, va expressar que «ha arribat un jugador nou amb molt recorregut, Daniel Clark, i esperem que pugui entrar i ajudar-nos una mica amb la seva experiència». 

Les dades

La clau per als dos partits serà controlar les pèrdues, ja que els dos conjunts lideren aquest apartat amb una mitjana superior a 15. D’altra banda, Thomas Schreiner tornarà a veure’s les cares amb l’equip que va ser casa seva durant cinc anys.

La Minicopa Endesa

El MoraBanc Andorra va debutar a la competició amb una dura derrota contra el Movistar Estudiantes. Els del Principat van perdre per 63-13. Avui a les 12.30 s’enfrontaran al València.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT