El MoraBanc sorprèn a Bilbao i s'emporta la victòria tot i les baixes

Hannah, Todorovic, Musli i Jelínek guien l'equip i permeten que el somni de la Copa del Rei segueixi viu

Per Anna Ribas

Clevin Hannah en una acció ofensiva del partit d’ahir contra el Bilbao Basket.
Clevin Hannah en una acció ofensiva del partit d’ahir contra el Bilbao Basket. | ACB Photo / A. Arrizabalaga

Una mostra de caràcter i de concentració. Així ha estat el partit contra el Bilbao. El MoraBanc Andorra arribava a l’enfrontament amb tres baixes importants en el joc interior, però va saber seguir les directrius d’Ibon Navarro i endur-se la victòria en un partit molt disputat fins a l’últim minut.

Arrencava el partit i el salt inicial era pels locals. Els de Bilbao no aconseguien transformar la primera possessió i, de fet, no ha estat fins a la quarta que el MoraBanc Andorra no ha encetat el marcador amb dos punts de Dejan Musli. El serbi saltava a la pista com a pivot titular i amb una gran responsabilitat tenint en compte les baixes d’aquesta setmana. Però en tan sols dos minuts de partit ja acumulava dues faltes personals i Navarro es començava a desesperar. No podien perdre jugadors interiors i el debut de Daniel Clark no s'ha fet esperar. El britànic entrava al terreny de joc al minut tres, quan, després d’un triple de Todorovic i un de Hannah, el marcador assenyalava el 5-8.

El partit es jugava des de la línia de tres i Massenat i Rousselle ho demostraven de seguida. Però els de Bilbao agafaven embranzida i s’avançaven per primera vegada en el marcador amb el 14-13. Hannah tornava a tenyir l’electrònic de tricolor però els locals volien demostrar que a casa no se’ls guanya, només hi havien perdut un partit des de principi de temporada. Lammers imposava el 23-20 i un triple de Senglin empatava el marcador. I arribava Schreiner per anotar des de la línia de 6,75 abans d’acabar el primer temps.

Un estira-i-arronsa

Al segon quart, un triple de Walker empatava el partit però un parcial d’11-4 establia la màxima diferència fins aleshores (37-31). Tot i això, els del Principat no estaven disposats a deixar escapar el partit i es convertia en un estira-i-arronsa. Els dos tenien ganes de córrer i el joc augmentava la seva intensitat. Llovet i Walker retallaven distàncies però Schreiner i Brown no els ho permetien. De sobte Jelinek, que va estar increïble, anotava un triple. La resposta local arribava a les mans d’un Kulboka que no tenia por de res. Todorovic en sumava tres més i el marcador assenyalava el 44-41 quan Musli cometia la tercera falta.

Bouteille intentava escapar-se però Todorovic n’anotava cinc en pocs segons. Llovet, que havia fet cas de les peticions de Navarro, estava molt despert en el rebot. En els últims segons de quart Bouteille sumava des de la pintura i Rigo cometia una falta antiesportiva a Hannah, que no perdonava i establia el 49-48 abans de marxar als vestidors.

A la represa, Musli va saber gestionar les faltes i fer bona feina en el rebot i tot just arrencar Jelinek tornava a avançar els de Navarro en el marcador amb un triple. Martínez responia i el txec insistia per demostrar que ahir era el seu dia: tres punts més. Els dos equips mantenien l’energia però a poc a poc els visitants ampliaven la distància mentre que els locals perdien sovint la pilota. Musli establia el 56-59.

La lluita dels locals

Però els de Bilbao treien faltes dels andorrans i giraven el marcador a base de tirs lliures: sis dins i 62-59 al marcador. De sobte, el MoraBanc estenia la catifa vermella i Brown desfilava per fer una esmaixada espectacular. Tot seguit, Kulboka sumava dos punts. 67-60 i els del Principat perdien l’encert des dels 4,60. Lammers feia un parell de taps excepcionals a Walker i dos lliures de Hannah establien el 67-62 al final del temps.

Quedaven 10 minuts de partit i els d’Àlex Mumbrú ampliaven el màxim avantatge del partit amb dos tirs lliures i ja eren set punts els que separaven els dos equips.

Una mostra de caràcter

Els andorrans feien una bona tasca defensiva, especialment Hannah, que es convertia en el millor director d’orquestra per fer seguir a l’equip la partitura de la victòria. Dos tirs lliures del nord-americà empataven el partit a 71. Ara eren els del Principat els qui sumaven des de la línia de tirs lliures i un tir des de la pintura de Musli establia el 74-79. Hannah treia petroli i aconseguia l’expulsió de Rousselle després de treure-li cinc faltes de la mateixa manera. 1.40 de partit. Hannah només sumava un dels tirs lliures i Jelinek anotava un altre triple. Els de Bilbao es posaven nerviosos i perdien l’encert. Amb el 77-85 els visitants assolien el màxim avantatge i només quedaven 16 segons de partit. Lammers i Hannah sumaven dos per cada equip i un tir impossible de Schreiner ha entrat abans que sonés la botzina. 82-87.

El vestidor

Ibon Navarro: «Hem seguit el pla que teníem»

«Estem molt contents, sobretot per la segona part. Crec que el partit estava molt marcat pel domini del rebot del Bilbao fins a la mitja part. Després hem sabut gestionar-ho millor i això ens ha permès controlar les seves segones opcions i els punts sota l’anella. Al final del segon temps havien aconseguit 12 punts per segones opcions i 12 rebots, i això era una brutalitat. D’altra banda, ens faltava una mica d’energia per controlar els rebots llargs i, per sort, ho hem sabut canviar a la segona part i hem pogut córrer i passar-nos la pilota. També hem mantingut el percentatge de tirs de tres i no hem tingut massa pèrdues mentre que n’hem sabut provocar. Hem seguit el pla que teníem».